Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Projektinohjausohjelmiston timantit

17.12.2021

Lappeenrannan timanttia hiotaan edelleen

Kaakkois-Suomesta, Saimaan rannoilta, tulee suomalaisen ohjelmistokentän kummajainen: Oy Mercus Software Ltd, jonka Broker-ohjelmistotuotteet ovat 20 vuoden aikana hiipineet kuin salaa markkinajohtajan asemaan Suomen suurimmissa urakointiyrityksissä. Mistä oikein on kysymys?

Työkaluja ilman tekijöitä

03.12.2021

Työvoimapula pahenee

Kirjoitimme aiheesta jo aiemmin syksyllä - talotekniikka-alan työvoimapula pahenee kiihtyvällä tahdilla. Koko toimialaa uhkaa taantuma, ellei ongelmia saada ratkaistua.

Mercuksen Kari kertoo Brokerin projektinohjauksen ominaisuuksista

28.10.2021

Projektinohjauksen neljätoista kivijalkaa

Projektijohtajat ovat rautaisia ammattilaisia. Kun heiltä kysyy, mitkä ovat projektinohjauksen tärkeimmät tukipilarit, he tietävät vastauksen. Vastaus perustuu heidän kokemukseensa, heidän työskentelymetodeihinsa ja heidän käytössään oleviin työkaluihin.

Robotti työssään

30.09.2021

Töitä on, missä tekijät?

Lähes kaikki taloudet mittarit näyttävät nyt kasvua. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen tiedotteen mukaan mukaan Suomessa oli elokuussa peräti 155 300 avointa työpaikkaa, mikä on yli 56 tuhatta paikka enemmän kuin vuosi sitten. Tosin samaan aikaa tilastoissa on 281 000 työtöntä työnhakijaa, eli kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.

Vanhan Fordin keula

23.09.2021

Etätyö, lähityö, mikätyö?

Mikä on suhteemme työn tekemisen paikkaan nyt ja tulevaisuudessa?

Työntekijä innovaatioiden äärellä

09.09.2021

Missä viipyvät innovaatiot?

Olemme nostaneet aiemminkin esille saman huolen, mutta ongelma tuntuu vain pahenevan: suomalaisyritykset eivät panosta riittävästi innovaatioihin. Asia on erittäin ajankohtainen juuri nyt, kun pandemian hetkeksi hidastama talouskehitys taas elpyy ja yritykset kiihdyttelevät vähitellen kohti kasvukaistaa.

Työntekijät analysoivat dataa

31.08.2021

Business Intelligence. Kaikille.

Konsulttien rakastama termi Business Intelligence (BI) on tullut tutuksi suomalaisyrityksillekin viimeistään 1990-luvulta lähtien. Mitä kaikkea sillä on matkan varrella tarkoitettu?

Työntekijä tekee etätoitä ulkona keinutuolissa istuen, kannettava tietokone ja puhelin sylissään

27.08.2021

Etätyö, vapaus ja vastuu

Alkava syksy ei tuonut yksikäsitteistä selkeyttä eri yritysten etätyöohjeisiin. Monella alalla jatkuu epätietoisuus, ja ohjeita päivitetään viikko kerrallaan. Yritysten kannalta kyseessä on suuri, suorastaan perustavaa laatua oleva kysymys. Kiinteistöihin ja toimitiloihin on sidottu valtava määrä rahaa, joka näyttelee merkittävää roolia sekä taseessa että suoraan myös tuloslaskelmassa.

Asentaja mittareineen jäähdytyslaitteiden äärellä

28.07.2021

Kiinteistönpito ja helteenhallinta

Nyt se ponnahtaa mieleen, jos ei aiemmin: tuliko kiinteistön jäähdytyslaitteisto huollettua keväällä? Valtionyhtiö Motiva muistutti kiinteistönomistajia ja huoltoyhtiöitä viimeksi kesäkuussa, mitä kaikkea jäähdytinlaitteiston ylläpitoon kuuluu. Toivottavasti kenellekään ei tule yllätyksenä, että monet laitehuollon säännölliset tehtävät ovat lakisääteisiä, eli niistä huolehtimista ei kannata jättää epämääräisten tarralappujen tai muiden katoavien muistutusten varaan.

Työmaalle valetaan betonia

14.07.2021

Lisää älyä betonin kuivattamiseen

Kun muu Suomi lomailee, rakennustyömailla painetaan hommia tavallista tiukempaa tahtia. Moni urakka ajoitetaan kesälle, ja vaikka mikään ei ole niin vaikeaa kuin säiden ennustaminen, on kesällä yleensä enemmän lämpöä ja vähemmän lunta kuin marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana.

Työpari suunnittelee rakennushanketta piirustusten ja laskimen kanssa

28.06.2021

Miksi rakennushankkeiden budjetit ylittyvät?

Lienee mahdotonta löytää tästä maasta julkista rakennushanketta, jonka budjetti ei olisi ylittynyt – ja vieläpä roimasti. Yksityisrahoitteisissa hankkeissa tilanne saattaa olla hiukan parempi, mutta ei niissäkään kehumista ole. Hulluinta tilanteessa on se, että ilmiö on kansainvälinen. Ilmiötä pidetään jopa rakennusalalle tyypillisenä – mutta miten tämä on mahdollista? Kuka haluaa ostaa tuotteen, jonka lopullinen hinta ei ole selvillä ostopäätöstä tehdessä, mutta oletettavasti se muodostuu kalliimmaksi kuin on luvattu?

Ihminen etätöissä

23.06.2021

Etätyösäännöistä tuli suuryhtiöiden välinen kisa

Alkukesästä mediassa uutisoitiin, kuinka teknologiajätti Apple pakottaa työntekijänsä toimistolle vähintään kolmena päivänä viikossa. Uutinen sai monet pohtimaan, miksi Apple on päätynyt moiseen ratkaisuun, ja toisaalta, kuinka erilaista on työkulttuuri Atlantin takana verrattuna eurooppalaiseen. Lisämausteensa soppaan toi Huawein kyberturvajohtaja, joka ilmoitti tekevänsä 80-tuntisia työviikkoja, ja vaati kaikkia muita tekemään samoin.

Kerrostalotyömaa

16.06.2021

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi huhtikuussa

Tilastokeskuksen tuoreen julkaisun mukaan (Rakentamisen liikevaihtokuvaaja 2021) rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto ja myynnin määrä kääntyivät kasvuun tämän vuoden huhtikuussa. Muutos on sillä tavalla merkittävä, että edellinen käänne kasvuun on tapahtunut heinäkuussa 2020, minkä jälkeen kasvuluvut ovat olleet pelkästään negatiivisia.

10.06.2021

Kuinka rakennetaan voittajatiimit tulevaisuudessa?

The Wall Street Journal pohti tällä viikolla, millaiseksi työelämä ja -yhteisöt muuttuvat, kun työpaikat jälleen avataan työntekijöille ja etätyöstä tulee vain harvojen etuoikeus – vai tuleeko?

03.06.2021

Mitä kaikkea työnantajan laitteilla saa tehdä?

Jääkiekon MM-kisojen aikaan julkisuuteen on nostettu vanha kysymys: saako työajalla katsoa matsia, ja voiko siihen käyttää työnantajan laitteita?

28.05.2021

Tehtävien esittäminen mobiilissa kenttähenkilöille

Maailmalla näkee paljon mobiilijärjestelmiä, jotka eivät mainospuheista huolimatta ole aivan niin yksinkertaisia kuin niiden oikeasti pitäisi olla. Lähdetäänpä perusteista: mobiilijärjestelmän pitää kertoa kenttähenkilölle, missä ja milloin häntä tarvitaan.

27.05.2021

Rakennuslupien volyymi ja verkkokauppa nousussa

Tällä viikolla on julkaista kaksi positiivista uutista, jotka eivät suoraan liity toisiinsa, mutta kertovat rakennus- ja urakointialan kehittyvän parempaan suuntaan.

21.05.2021

Matematiikka ja resurssien hallinta

Viime viikkoina koulutuskeskustelun kuumin puheenaihe on ollut matematiikan merkitys ja asema lukio-opetuksessa. Pitkän matematiikan arvosanoista saa enemmän pisteitä kuin vaikkapa vieraista kielistä, riippumatta siitä mihin opiskelija on seuraavaksi hakemassa.

13.05.2021

Työkalujen varaaminen tehtävälle

Jos yrityksen käytettävissä olevat työkalut on luetteloitu kymmeniin eri exceleihin, niiden hallinta työnohjauksessa käy mahdottomaksi. Mutta entä jos käytössä on järjestelmä, joka näyttää käyttäjälle suoraan, mitä työkaluja hän voi varata, mitkä niistä ovat jo varattuja sekä myös sen, mitä työkaluja juuri tämä tehtävä tarvitsee?

12.05.2021

Kiinteistöjen korjaustarpeet vaativat ennakointia

Kiinteistöliitto toteutti huhtikuussa laajan talous- ja rahoituskyselyn, jonka tarkoitus oli muun muassa selvittää, kuinka suomalaiset taloyhtiöt varautuvat kiinteistöjensä tuleviin korjaushankkeisiin. Kyselyyn vastasi yli 3700 yhtiötä, eli aineisto on varsin kattava.

07.05.2021

BIM-datan yhtenäistäminen etenee

Jos rakennuksen tietomalliin eri järjestelmillä tuotettava ja päivitettävä data ei ole yhtenäistä, sen hyödyt jäävät suunniteltua heikommiksi. Tämä on kansallisesti suuren mittakaavan ongelma, koska mallintamiseen ja tietomallisuunnitteluun käytetään tässä maassa valtavasti voimavaroja. Siksi on lupa odottaa, että BIM-dataa voitaisiin hyödyntää täysimääräisesti.

03.05.2021

Vähemmän rajapintoja, vähemmän ongelmia

Viime vuosien uutiset isoista julkishallinnon järjestelmähankinnoista ovat olleet poikkeuksetta surullista luettavaa. Todennäköisesti yksityissektori kärsii samoista ongelmista, mutta niistä ei kirjoiteta tiedotteita – ellei ole pakko. Mutta kuulostaa varmaan tutulta: ”XX-järjestelmän aloitus viivästyi”, ”YY:n käyttöönotto lähti liikkeelle kompastellen”, ”NN otti käyttöön ZZ:n, jonka piti helpottaa tiedonsiirtoa, mutta toisin kävi”.

29.04.2021

Älykäs iv-kanavalaskenta

Mikä on tarjouslaskennan haastavin osa-alue? Aika monen mielestä iv-kanavat. Vaikka valmistajilta löytyy paljon valmiita kanavapaketteja, saattaa kohde silti tarvita räätälöityjä ratkaisuja, joiden laskeminen on hidasta ja vaivalloista.

22.04.2021

Digitaalisten työkalujen rooli kiinteistövarallisuuden ylläpidossa on valtava

Kansallista kiinteistövarallisuuttamme suunnitellaan, hoidetaan ja ylläpidetään tänä päivänä datan ja informaation avulla. Digitaalinen muutos on tapahtunut kiinteistö- ja rakennusalalla (KIRA) nopeasti, ja sen kasvu jatkuu kiivaana. Syy tähän on selvä: digitaalisilla työkaluilla on valtava merkitys tuottavuuden ja laadun parantamisen välineinä, ja samalla ne tarjoavat tehokkaat keinot vihreän muutoksen tavoitteiden saavuttamiseen.

16.04.2021

Procurement

Kuinka sinun yrityksessäsi hoidetaan projektien materiaalitarpeet? Broker Site Manager tekee koko projektisalkkusi materiaalihallinnasta yhden, sujuvan prosessin. Ohjaat kaikkea laskennasta kilpailutuksen kautta ostotilausten generointiin tehokkaasti ja selkeästi. Järjestelmä myös simuloi kilpailutetut hinnat eri toimittajien välillä ja varmistaa asemasi tarjouskisassa.

15.04.2021

Jälleenrakennus on jo alkanut

Vaikka Suomi sinnittelee vielä pandemian kourissa ja rokotteiden sivuvaikutukset herättävät huolta, tunnelin päässä siintää jo valo. Mutta Helsingin Sanomien päätoimittaja nosti viime viikolla esille huolen, kuinka jälleenrakennus hoidetaan, kun olot vihdoin palautuvat normaaleiksi.

08.04.2021

Projektin globaalin aikataulun hallinta

Kuinka yrityksen johto saa parhaan käsityksen meneillään olevien projektien tilasta ja projektipäälliköiden kuormituksesta?

07.04.2021

Urakkalaskentaan tarvitaan osaamispohjaisia työnimikkeitä

Sähkömaailma nosti tuoreessa artikkelissaan esille asian, joka on puhuttanut pitkään koko toimialaa, ja josta on kirjoitettu myös näillä sivuilla aiemminkin.

02.04.2021

Henkilöiden varaaminen projektille

Työn ja sen tekijän yhdistäminen on aina ollut haastava urakointia harjoittavassa yrityksessä. Tähän saakka jopa isoissakin yrityksissä ratkaisua on haettu omista Excel taulukoista. Me yhdessä asiakkaiden kanssa työstimme toimivan tavan ongelmaan ja tässä se on. Voit Matiaksen opastuksella seurata, kuinka yksinkertaisesti asia on hoidettavissa.

25.03.2021

Kestävän kasvun ohjelmaluonnos tarjoaa investointeja kiinteistöalalle

Suomen hallitus julkaisi vastikään luonnoksen siitä, mihin EU:n elpymismiljardit voitaisiin käyttää, sitten kun ne joskus tänne saadaan. Miljardeille on tietenkin monta ottajaa, ja suunnitelmaa hiotaan vielä. Lopullisen siunauksen rahojen käytölle antaa EU:n neuvosto ensi kesänä.

19.03.2021

Tehtävien generoiminen ulkoisesta aineistosta

Jos projektinohjauksen työkalut eivät ole kunnossa, saattaa projektipäällikkö sortua vanhanaikaiseen, eli pitämään projektin tiedot tallessa korvien välissä tai ruutuvihossa. Mutta kunnollista työkalua käyttäen tilanne muuttuu radikaalisti.

18.03.2021

Luottamus työntekijöihin parantaisi tuottavuutta

Yle julkaisi tällä viikolla tutkimuksen, jonka mukaan Suomessa jää valtava määrä etätyötä tekemättä – ja syy on yksinkertainen ja karu. Työnantajan luottamuksen puute.

12.03.2021

Laskelmasta projektirakenteen muodostaminen ja sen aikatauluttaminen

Viime kerralla näit, miten Broker Estimaten laskentatoiminnallisuus on tuotu osaksi Broker Site Manageria. Kun laskenta valmistuu, ja sen sisältö on projektiohjauskelpoista, sen siirtäminen projektirakenteeksi Broker Site Manageriin on vaivatonta. Tämän jälkeen aikatauluttaminen ja resursointi projektille on helppoa Broker Site Managerin reaaliaikaisen resurssitarvekuvauksen avulla.

09.03.2021

Läpinäkyvä tiedonsaanti parantaa kiinteistöjen hyvinvointia

Alkuvuoden hätkähdyttävin kiinteistöalaa koskeva uutinen oli Kilpailu- ja kuluttajaviraston paljastama kartelli, jossa on viraston väitteiden mukaan ollut mukana sekä Isännöintiliitto että joukko alan johtavia yrityksiä. Ottamatta itse asiaan sen tarkemmin kantaa(i) on helppo todeta, että alalle on päässyt vuosikymmenien myötä syntymään käytäntöjä, jotka ovat olleet omiaan hämärtämään käsitystä kiinteistönpidon kustannuksista, niiden syntytavasta, yleisestä hintatasosta ja monista muista kuluihin vaikuttavista seikoista. Yksi keskustelun polttopisteeseen nousseista asioista on ollut isännöitsijäntodistuksen hinta, jolla isännöitsijät näyttävät tehneen paljon helppoa rahaa.

05.03.2021

Kohteen tarjouslaskenta nyt mahdollista myös BSM:ssä

Mercus Software on kehittänyt 20 vuoden ajan Broker Estimate -tarjouslaskentaohjelmaa, joka on tuttu useimmille urakointi- ja kiinteistöalan yrityksille. Nyt Estimaten tehokkaat tarjouslaskentaominaisuudet on siirretty osaksi selainpohjaista Broker Site Manageria, jossa voidaan laskennan lisäksi hoitaa myös kohteen siirto suoraan projektinohjaukseen. Oheisella videolla Matias Kalkkila näyttää, kuinka laskenta ja siirto projektiksi tapahtuvat BSM:ssä.

24.02.2021

Pandemia nostaa talotekniikan merkityksen uudelle tasolle

Kohta jo vuoden kestänyt koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on muuttanut monia asioita varsin kattavasti koko yhteiskunnassa. Eivätkä muutokset lopu siihen, että rokotuksin saavutettava laumasuoja jossain vaiheessa palauttaa rattaat pyörimään entiseen malliin. On hyvin todennäköistä, että covid-19 jää kiertämään maapalloa erilaisina muunnoksina, ja yhtä todennäköistä on, että seuraavan pandemian aihio muhii jo jossain päin maailmaa.

19.02.2021

Ilmanvaihdon kunto on kiinteistönpitäjän vastuulla

Jokaisen suomalaisen lähipiirissä on joku, joka on kärsinyt työpaikkansa tai oppilaitoksensa huonosta sisäilmasta. Ongelma on niin yleinen, että sitä voisi kutsua suorastaan kiinteistönpidon kansantaudiksi. Sillä kiinteistönpitäjän vastuulle tämä asia pääasiassa kaatuu, vaikka rakentajillakin on ongelmissa oma roolinsa. Suunnittelijat voidaan kai vapauttaa vastuusta, sillä tuskin kukaan tässä maassa on koskaan suunnitellut kiinteistöä, jonka ilmanvaihto olisi tarkoitettu umpioksi.

12.02.2021

Kuinka pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta pidetään hengissä?

Valtiovarainministeriön tuoreen raportin mukaan Suomella on edessään kova rypistys, jos haluamme pitää kiinni pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan toimivasta mallista. Muut Pohjoismaat, jopa ilman öljyä sinnivät Ruotsi ja Tanska, näyttävät pitkän aikavälin ennusteessa pärjäävän paremmin kuin Suomi, joka ei VVM:n mukaan koskaan toipunut kunnolla vuoden 2008 finanssikriisistä ja siitä seuranneesta rakennussektorin syöksystä.

05.02.2021

Ajattelutapa ja tarkka laskenta voivat muuttaa kaiken

Nykyään on tapana, että meillä pitäisi olla huono omatunto monenlaisista asioista. Juuri tällä hetkellä polttavin huonon omantunnon aiheuttaja on suhtautuminen kulkutauteihin: käyttääkö maskia vai ei, kannattaako rokottamista vai ei. Muita kestoaiheita ovat suhtautuminen kierrätykseen, lihansyöntiin tai hiilidioksidipäästöihin. Tai oikeastaan juuri hiili on se polttavin ilmastokysymys, koska asioita on helppo yksinkertaistaa.

28.01.2021

Osaavan työvoiman saatavuus huolettaa yrityksiä

Elinkeinoelämän keskusliiton julkaisema tuore suhdannebarometri on edelleen alakuloista luettavaa, kuten se on ollut jo kohta vuoden verran. Koronakriisin vaikutukset pitävät odotukset matalina, mutta muutamia positiivisia yllätyksiä katsaus sentään sisältää. Yksi vahvimmista toipumisen signaaleista on se, että yrityksissä pidetään osaavan työvoiman saatavuutta toiseksi pahimpana ongelmana – heti heikon kysynnän jälkeen!

22.01.2021

Turha laskeminen tuhoaa kansantalouden tuottavuuden

Tuoreessa rakennusalan konkurssiuutisessa turhautunut toimitusjohtaja kertoo, kuinka yrityksessä laskettiin sen viimeisinä kuukausina urakoita yli 100 miljoonan edestä, mutta yhtään niistä ei saatu kotiutettua. Yksittäisen konkurssin takana on aina monia syitä, mutta yksi asia yhdistää kaikkia rakennus- ja kiinteistöalan yrityksiä Suomessa: niissä lasketaan urakoita aivan valtavasti. Ja tilanne ei hellitä koskaan, ei edes hitaan talouskasvun tai taantumankaan aikana, päinvastoin: silloin yhä harvempia urakoita lasketetaan yhä useammilla toimijoilla, vaikka jaettavan rahan määrä vähenee.

14.01.2021

Kellä data, sillä valta

Menneinä vuosikymmeninä, tarkemmin sanottuna 1900-luvun jälkipuoliskolla, vallankaappausten kulku oli kutakuinkin tällainen: hankittiin aseet, otettiin hallitus vangiksi, vallattiin parlamentti ja sitten – otettiin haltuun tv- ja radioasemat. Niiden avulla uudet vallanpitäjät saivat äänensä heti kuuluville ja pääsivät julistamaan uutta ohjelmaansa. No, tällaiset kaappaukset joko onnistuivat tai epäonnistuivat, mutta tavoite oli selvä: media on otettava haltuun.

08.01.2021

Kuka tietää parhaiten, mitä asiakas tarvitsee?

Myyntiorganisaatioissa kiistellään usein siitä, mitä asiakkaalle olisi myytävä. Sitä mitä asiakas pyytää, vai mitä hän tarvitsee? Jälkimmäisessä tilanteessa joudutaan vielä ratkaisemaan se, kenellä on paras tieto asiakkaan tarpeesta. Tunnistaako asiakas itse tarpeensa? Vai onko asiantuntevalla myyjällä siitä parempi tieto?

22.12.2020

Joulupuu on rakennettu – pysyikö projekti aikataulussa?

Jyväskylän kaupunginsaarnaaja Gustaf Oskar Schöneman sanoitti 1870-luvulla joululaulun nimeltä Joulu-kuusi, joka tunnetaan nykyisin ensimmäisestä säkeestään, ”Joulupuu on rakennettu”. Koska aihe on juuri nyt ajankohtainen, voimme pohtia laulun sanoja hiukan tarkemmin erityisesti suunnittelun ja projektinhallinnan kannalta.

17.12.2020

Mitä tarkoittaa Business Intelligence vuonna 2021?

Pian päättyvä vuosi on ollut täysi painajainen talousanalyytikoilla ja ennustajille. Ensin tuli musta joutsen eli Covid-19, josta oli kyllä puhuttu, mutta johon kukaan ei todella uskonut. Silti se tuli, ja sen jälkeen ei mikään ollut enää ennallaan. Sitten tulivat Covid-19:n seuraukset – yhteiskuntien sulkutoimet ja häränpyllyä heittävät talousluvut. Ainoa ennuste, joka on pitänyt tänä vuonna kutinsa, on tämä: kaikki muuttuu. Tällä hetkellä moni haluaisi ennustaa, että vuonna 2021 maailma palaa ennalleen, mutta kukaan ei uskalla sanoa miten se tapahtuu ja millä aikataululla.

08.12.2020

Kiinteistöjen ylläpidon suunnittelu on miljardiluokan kysymys

Elinkaarimallilla toteutetuissa suurissa kiinteistökohteissa pääurakoitsija ottaa vastuun kokonaisuudesta, jonka hintalapussa voi lukea 50, 100 tai vaikkapa 200 miljoonaa. Sopimukseen voi sisältyä aivan kaikki kiinteistönpitoon liittyvä toiminta, mukaan lukien siivous- ja vartiointipalvelut. Tilaajan kannalta malli on turvallinen, koska budjettiyllätyksiä ei ole tiedossa koko sopimuskaudella, vaikka sen pituus olisi vuosikymmenien mittainen. Ja tilaajalla on lupa odottaa, että sopimuskumppani myös pitää huolta kiinteistöstä parhaalla mahdollisessa, lue: kestävällä tavalla.

02.12.2020

Paikkariippumatonta projektinhallintaa, kiitos

Teimme viime keväänä lukuisia etätyöaiheisia artikkeleita ja videoita Mercuksen viestintäkanaviin. Pidimme etätyöstä kertomista tärkeänä kahdesta syystä.

25.11.2020

Kuinka innovaatiot saadaan virtaamaan?

Elinkeinoelämän keskusliitto kiteyttää asian näin: ”Kilpailukyky paranee panostamalla osaamiseen, innovaatioihin ja tutkimukseen.” Ajatus on tosi, mutta lause laiskasti muotoiltu. Todellinen sisältöhän on tämä: ”Kilpailukyky romahtaa, jos osaamiseen, innovaatioihin ja tutkimukseen ei panosteta.” Vai olisiko vielä parempi sanoa suoraan: ”Meillä ei ole mitään, jota voisi kutsua kilpailukyvyksi, jos emme panosta osaamiseen, innovaatioihin ja tutkimukseen.” Olisiko tämä nyt riittävän selvästi ilmaistu? Kilpailukyky perustuu innovaatioihin ja osaamisen kehittämiseen, sillä vain innovoimalla uutta yritys voi erottua ja olla tehokkaampi ja parempi kuin kilpailijansa. Olla uniikki. Ja jos yritys ei ole uniikki, sen toiminnan voi lopettaa tai myydä paremmin menestyvälle kilpailijalle. Suuria, lennokkaita sanoja, joten palataan maan pinnalle. Miten yritys voi varmistaa innovointikykynsä?

12.11.2020

Kartonki ei ole tupakan pakkauskoko, se on Suomen teollisuuden kohtalonkysymys

Suomi ei elä metsästä, se elää metsän jalostuksesta. Ennen vanhaan jalostus tarkoi: tervaa, 1900-luvulla se tarkoi: paperia. Tällä vuosituhannella se tarkoittaa sellua – ja kartonkia.

08.10.2020

Piilossa pohjoisessa!

Kiristyvä kansainvälinen kilpailu tuottaa painetta myös Suomen tunnetuimmalle brändille. Kuinka saadaan organisaatio toimimaan parhaalla mahdollisella teholla niin, että aikaa jää myös lomailuun, kilpailukyvyn kärsimättä? Vastaus löytyy oheiselta videolta.

25.09.2020

Mistä syntyy yrityksen kilpailukyky ja kuinka sitä mitataan?

Kaipolan paperitehtaan elokuinen sulkemispäätös synnytti, kuten odottaa saattaa, valtavan määrän keskustelua ja kannanottoja puolesta ja vastaan. Myrskyn silmässä olivat näkemykset tehtaan kannattavuudesta ja suomalaisen teollisuuden kilpailukyvystä. Nämä ovat sinällään kaksi aivan eri asiaa, mutta Kaipolassa, kuten monessa muussakin yrityksessä, ne kietoutuvat erottamattomasti yhteen.

03.09.2020

Voiko töissä olla onnellinen – edelleen?

Kun kirjoittaa hakukoneeseen sanat työ ja onnellisuus, alkaa osumia sadella. Kauppalehti Optio listaa viisi askelta onnellisempaa työelämään, Tehy-lehti esittää tiivistäen kolme keinoa lisätä onnellisuutta töissä, jokin seuraava julkaisu lisää vettä myllyyn. Töissä saa ja pitää olla onnellinen, koska onnellisuus ei ole vain kaunis sana, se on menestymisen edellytys ja samalla myös sen mitta. Tämä on tärkeä painaa mieleen: edellytys, mutta myös mitta.

20.08.2020

Virallinen arvio: Mercus Software on luotettava yhteistyökumppani

Jokainen yritys tarvitsee kumppaneita. Kumppanuus voi tarkoittaa montaa asiaa: kumppani voi olla alihankkija, rinnakkainen toimittaja, asiakas tai muuten vaan yritys, joka verkostollaan auttaa muita yrityksiä menestymään. Ja mikä on kumppanin tärkein ominaisuus? Kyllä se on luotettavuus

07.07.2020

Projektinhallinnan ikävät puolet ja kuinka ne hoidetaan fiksusti

Työntekijöiden palkkaaminen on mukavampaa kuin heidän lomauttamisensa. Molemmat tehtävät, mukavat ja ikävät, kuuluvat tarpeen tullen esimiesten vastuulle, ja ne on hoidettava mahdollisimman fiksusti. Päättyneenä keväänä työttömyysturvalain muutos, jolla lomauttamista väliaikaisesti helpotettiin, pelasti todennäköisesti valtavan määrän työpaikkoja, kun yritysten ei tarvinnut turvautua irtisanomisiin.

22.06.2020

Tee stressitesti yrityksesi huoltovarmuudelle. Nyt.

Ennen kevättä 2020 kovin moni suomalainen ei pohtinut sellaista asiaa kuin huoltovarmuus. Kovin moni ei välttämättä edes tiennyt, että meillä toimii laitos nimeltä Huoltovarmuuskeskus, tuttavallisesti HVK. Naapurimaa Ruotsissa sellaista ei enää ole lainkaan, eikä myöskään huoltovarmuusvarastoja. Mutta meidän on turha paukutella henkseleitämme – yhtä lailla housut kintuissa koronakriisi yllätti niin meidät kuin muutkin.

12.06.2020

Kansainvälistä vai kotimaista liiketoimintaa?

Elämme vaikeita aikoja. Koronan sulkemien rajojen vuoksi olemme joutuneet uudelleen arvioimaan, millainen on eri valtioiden vakausaste. Tartuntatilanne pahenee Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa mellakoidaan, ennen niin vakaa Eurooppakin näyttää kärsivän turbulenssista. Kaiken tämän seurauksena ”Suosi suomalaista” toteutuu automaattisesti ja ilman kampanjointia suuremmalla volyymilla kuin kukaan olisi koskaan voinut uneksia. Ajankohtaisin toimiala, jota tämä koskettaa erityisesti, on matkailu. Mutta riittävätkö kotimaisten matkailijoiden eurot alkavana kesänä korvaamaan puuttuvat ulkomaiset eurot, dollarit ja Alipay-suoritukset?

05.06.2020

Kuinka luodaan voittava joukkue?

Mattojen piiskaamiseen on oma työkalunsa, halkojen tekemiseen samoin. Eikä kirvestä kannata vaihtaa mattopiiskaan, sillä tulokset ovat huonot. Mitä monimutkaisemmasta työstä on kyse, sitä tärkeämpää on valita tarkoitukseen sopiva työkalu. Mutta tämä ei vielä riitä!

27.05.2020

Älykkäät järjestelmät luovat uutta liiketoimintaa – ja pelastavat vanhaa

Sähköverkkoyhtiöiden niskaan on satanut viime vuosina paljon ns. lantaa. Yhtiöitä on syytetty ahneudesta ja kohtuuttomasta hinnoittelusta, koska kuluttajien on ollut vaikea hahmottaa, miksi sähköjohdosta pitää maksaa. Energiamaksu käy paremmin järkeen, koska jonkun vastuulla on energian tuottaminen – mutta se sähköjohto! Tuollahan ne kaapelit ovat jo valmiina, miksi niistä maksetaan? Lisää närää on herättänyt se, että verkkoyhtiöitä ei voi kilpailuttaa, ainoastaan energian tuottajan.

20.05.2020

Tappoiko korona globalisaation – vai loiko se pohjan uudelle?

Koronakevät on aiheuttanut monenlaisia spekulaatioita siitä, mikä koronakriisin oikein aiheutti ja siitä, mitä Covid-19 aiheuttaa meille ja koko maapallolle.

17.05.2020

Tehtävän aikatauluttaminen ja resursointi

Jos olet vastuussa siitä, että sinulle uskotut projektit valmistuvat ajallaan, niin mikä on tärkein tehtäväsi?

14.05.2020

Tuntematon tulevaisuus tarvitsee uudenlaisia johtajia

Koronakevät 2020 on marssittanut TV-kameroiden eteen uudenlaisia johtajia eri puolilla maailmaa. Henkilöt ovat samoja, mutta heidän suhteensa johtamiseen on muuttunut radikaalisti muutamassa viikossa. Populistiset johtajat ovat kärsineet takaiskuja ja arvovaltatappioita, kun ihmiset kaipaavatkin yhtäkkiä täsmällistä tietoa, eivät arvauksia. Tiedolla johtaminen on noussut arvoon arvaamattomaan, samoin tarkka ja ajantasainen, avoin viestintä. Mutta kuinka tiedolla voi johtaa, kun tietoa on saatavilla valtavasti, sen luotettavuus on kyseenalaista ja se muuttuu jatkuvasti?

11.05.2020

Entä jos tehtäisiin tämä kunnolla?

Olin toistakymmentä vuotta sitten palaamassa Kreetalta lomamatkalta, kun päälle tuli poikkeustila. Kreikkalaiset lentokenttätyöntekijät olivat menossa iltapäivällä lakkoon, mutta matkustajat piti saada ensin alta pois. Joten asiat hoidettiin ripeästi: matkalaukkujen ruumalipukkeet oli tulostettu valmiiksi, samoin matkustajien boarding passit. Kaikki sujui kuin Strömsössä, muodollisuudet hoituivat hetkessä ja pääsimme alta aikayksikön odottelemaan lentoamme Iraklionin kentän pienelle taxfree-vyöhykkeelle. Lentokin lähti ajallaan. Piti tietenkin miettiä, voisiko kaikki sujua normaalioloissakin yhtä vauhdikkaasti.

10.05.2020

Tehtävän perustaminen ääniohjauksella

Juolahtaako mieleesi hoidettava asia tai hyvä idea, kun olet poissa työpisteeltäsi? Mihin kirjaat sen ylös – vai luotatko muistisi varaan?

04.05.2020

Kuinka Suomi nousee edessä olevasta lamasta?

Koronatunnelin päässä siintää valoa, kun liikkumisen rajoituksia ruvetaan vähitellen purkamaan. Mutta silti on jo nyt selvää, että edessä oleva lama on syvempi ja karumpi kuin vuosikymmeniin. 90-luvun lamasta tämä eroaa siinä, että ahdinko ei johdu talouden epäterveistä rakenteista, vaan ulkoisesta tekijästä. Toisaalta meillä ei ole Nokiaa toipumisen veturina. Sen sijaan, onneksi, meillä on tuhansia terveitä yrityksiä, joiden kyky innovoida ei ole kadonnut koronamyrskyn silmässä mihinkään.

03.05.2020

Tehtävän elinkaaren sujuvuuden edellytykset

Älykäs työnohjausjärjestelmä huolehtii työsuoritteesta läpi sen elinkaaren. Ja kuinka vaivattomasti tämä tapahtuu, kertoo sen, kuinka hyvästä järjestelmästä lopulta on kyse. Osaako järjestelmä liittää automaattisesti työsuoritteelle asiakkaan, asiakkaan vastuuhenkilön, sopimuksen, osoitteen, palvelunimikkeeet jne. Broker Site Manager pystyy tähän, ja tällöin uuden työsuoritteen perustaminen on jo vaivatonta puuhaa.

30.04.2020

Ilman luottamusta ei ole mitään

Yritysten ja kuluttajien toiminta markkinataloudessa perustuu luottamukseen. Jokaisen sopimuksen arvo nojaa luottamuksen, ja rahan arvo samoin. Pörssi- ja valuuttakurssit ovat luottamuksen mittareita – niillä mitataan uskoa yrityksen kasvukykyyn tai valuutan takana olevan valtion kehitysmahdollisuuksiin. Luottamus, tai oikeastaan luottamuksen puute on tällä hetkellä paljon vakavampi seuraus koronakriisistä kuin itse tauti. Kun tulevaisuuteen ei uskalleta sijoittaa, talous taantuu.

27.04.2020

Tehtävän Pipeline

Liiketoiminnassa menestymisessä on yksi asia ylitse muiden: Sovitut asiat tehdään ajallaan. Jos sovittuja asioita on paljon, voi olla vaikea muistaa, mitä piti milloinkin tehdä. Missä vaiheessa vihko ei enää riitä, vaan muistin tueksi tarvitaan järjestelmä? Ja millainen tuon järjestelmän pitää olla, jotta se oikeasti huolehtii tekemisistä? Työtehtävien muodostaminen on erittäin nopeaa, eritoten kun järjestelmä automaattisesti tekee sen puolestasi.

19.04.2020

Etätyön opit osa 3: Tehtävät palaverien pohjalta

Työtehtävän elinkaari on jokaisessa yrityksessä sama. Siinä on kolme vaihetta: tehtävän perustamiseen liittyvät toimenpiteet, tehtävän aloittamisen ja lopettamisen aikaiset toimenpiteet sekä tehtävän suorittamisen jälkeen käynnistyvät toimenpiteet.

14.04.2020

Etätyön opit 2: Aika

Julkaisimme koronakriisin alussa videon kokemuksistamme etätyöstä, ja kuinka etätyö voi olla oikein johdettuna jopa tehokkaampaa kuin tavallinen toimistotyö. Julkaisu on saanut erittäin positiivisen vastaanoton. Mutta muutama asia jäi siinä käsittelemättä, sillä video uhkasi jo venyä liian pitkäksi.

23.03.2020

Etätyön opit

Viime viikolla etätyön arvostus kasvoi globaalisti vähintään kymmenkertaisesti muutamassa päivässä. Kuinka organisaatiot selvisivät siitä? Ja kuinka ne selviävät siitä tulevina viikkoina? Etätyö voi parhaimmillaan moninkertaistaa työn tuottavuuden, ja nyt viimeistään on oikea hetki ottaa etätyöstä irti kaikki se teho, jota se voi tarjota.

04.03.2020

Mercus nousi korkeimpaan luottoluokkaan

Mercus Softwaren liiketoiminta on sen 20-vuotisen historian ajan perustunut luottamukseen, mikä tarkoittaa ennen kaikkea luottamusta asiakkaiden ja Mercuksen kesken. Mutta samalla se on tarkoittanut luottamusta yhtiön pitkäjänteisesti johdettuun omaan taloudelliseen kehitykseen, joka on luonut pohjan omavaraiselle tuotekehitykselle ja sen myötä hedelmälliselle kasvulle haastavassa toimintaympäristössä.

23.09.2019

Missä yrityksen todellinen kustannussäästö piilee?

Kun yrityksessä aletaan pohtia, voidaanko sen toimintaa tehostaa ja kustannuksia karsia, asetetaan toiveet usein uuteen ERP-järjestelmään. Mutta taloushallintopohjainen ERP ei välttämättä ole paras keino todellisten säästöjen löytämiseen. Oheisella videolla esitämme laskelman, paljonko yritys voi säästää taloushallintoa tehostamalla. Näiden lukujen rinnalle olemme laskeneet, millaiset säästöt piilevät paremmassa projektinohjauksessa. Olemme käyttäneet esimerkkinä kuvitteellista, hiukan yli sadan hengen kokoista yritystä, mutta samaa laskutapaa voi soveltaa kaiken kokoisiin yrityksiin. Tähän asiaan kannattaa syventyä, sillä erot ovat mittavat. Paljonko sinun yrityksesi voisi säästää tehokkaalla projektinohjauksella?

19.06.2019

Havaintojen kirjaus kentällä

Poikkeamat projektissa ovat kiusallisia, mutta ne on hoidettava

13.06.2019

Poissaolokirjaus voi parantaa oloa

Sairastuminen tulee aina yllätyksenä ja pyytämättä. Jos projektin aikataulu on tiukka, aiheuttavat poissaolot monenlaista harmia. Projektipäällikön taakka kasvaa, kun hän laskee resurssien riittävyyttä ja tuijottaa kalenteria. Ja tämän tietävä työntekijä pohtii ankarasti, voisiko särkylääkkeen voimalla lähteä kuitenkin töihin. Mutta millä hinnalla? Entä jos seuraavana päivänä tauti on tarttunut koko tiimiin?

31.05.2019

Lupauksemme: Mobiili tuntikirjaus, joka toimii

”Jos tuntikirjaus on kentällä kohdistettu väärin, minun on melkein mahdoton jäljittää mitä on tapahtunut.”

24.05.2019

Mercus Software jälleen Kauppalehden Menestyjät ‑listalla

Projektien ja liiketoiminnan elinkaaren hallintaan erikoistunut Mercus Software on useana vuonna palkittu sekä Kauppalehden että Suomen Asiakastiedon tunnustuksilla, jotka mittaavat yritysten taloudellista tilaa. Tämä vuosi ei tuonut poikkeusta, kun Kauppalehti julkisti kuluneella viikolla vuoden Menestyjät.

17.05.2019

Optimoi projektipäälliköiden ja ‑hoitajien ajankäyttö Brokerin avulla

Tiedätkö, mihin yrityksesi projektipäälliköt käyttävät aikansa ja kuinka kuormitettuja he ovat? Havaitsetko, milloin heidän aikatauluissaan on tilaa, joka voitaisiin hyödyntää esimerkiksi useampien projektien toteuttamiseen?

14.09.2018

Broker Site Manager kokeiltavana Projektipäivillä

Broker Site Manager

13.03.2018

Hälytystehtävän elinkaari Broker Site Managerissa

Huoltopäivystyksen arki on kiireistä. Vikailmoituksia ja kiireellisiä pyyntöjä satelee sieltä täältä. Nopea reagointi ilmoituksiin ja niiden viiveetön käsittely takaavat tyytyväisen asiakkaan. Toisaalta, jos helpdeskin työaika kuluu sen pohtimiseen, kuka on kohteesta vastuussa, kenelle ongelmasta ilmoitetaan ja kuinka työ kuitataan suoritetuksi, on työskentely tehotonta ja tulos sen mukainen.

11.01.2018

Projektipäivät 2017: Projektiohjausjärjestelmän käyttöönoton haasteet

Projektipäivät 2017 kokosi projektialan ammattilaiset Helsingin Messukeskukseen lokakuun lopussa. Mercus oli mukana jakamassa projektinhallintaosaamistaan, joka on kertynyt lähes kahdenkymmenen vuoden aikana yhteistyössä satojen yritysten kanssa.

27.10.2017

Broker Site Manager kokeiltavana Projektipäivillä

Jokainen projektityössä mukana ollut tietää, mikä merkitys on hyvällä projektinhallinnalla. Ja millaiseen kaaokseen projekti voi joutua, jos sen hallinta ei ole kunnossa. Projektinhallinta vaatii sekä ammattitaitoa että hyviä työkaluja. Näiden taloudellinen merkitys on valtava, sillä viivästyneet projektit aiheuttavat suuria menetyksiä projektin kaikille osapuolille. Huonosti läpiviedyssä projektissa ei ole voittajia.

23.10.2017

Kauppalehden Menestyjä 2017 ‑sertifikaatti Mercukselle

Suomen tärkein kansallisvaranto, kiinteistöt ja infrastruktuuri, tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa. Uutta täytyy rakentaa sekä vanhaa ylläpitää ja kunnostaa. Jotta kansallisvarantomme pysyisi hyvissä käsissä, on siitä huolehtivien yritysten oltava menestyjiä omassa liiketoiminnassaan – koska vain menestyjä voi ottaa vastuun tekemisistään myös tulevaisuudessa. Mercus Software kehittää jatkuvasti myyntoiminnan, tarjouslaskennan ja projektinohjauksen työkalujaan entistä paremmiksi, jotta niitä käyttävät yritykset menestyisivät. Asiakkaan menestys on myös Mercus Softwaren menestys. Ja siksi Mercus Sofware on saanut Kauppalehden myöntämän Menestyjä 2017 ‑serifikaatin. Menestyjäluokitus edellyttää, että yritys kuuluu taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoon. Luokitus mittaa yritysten taloudellista suorituskykyä: kasvua, kannattavuutta, tulosta, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta sekä riskinsietokykyä.

20.10.2017

Suomen Vahvimmat Platina ‑erikoissertifikaatti Mercukselle

Kaikki liiketoiminta perustuu luottamukseen. Kun tekee, mitä lupaa, yhteistyö kantaa hedelmää ja toiminnan perusta on luja. Mercus Softwaren asiakkaat ovat oman toimialansa vahvoja menestyjiä, ja kaikki Mercuksen toiminta tähtää siihen, että näin on myös jatkossa. Vahva taloudellinen pohja on kasvavan liiketoiminnan perusta. Se mahdollistaa kehityksen ja tuottavuuden parantamisen innovaatioiden ja proaktiivisen suunnittelun kautta. Näin Mercus Software toimii, ja se näkyy sekä asiakkaiden että yhtiön omana taloudellisena menestyksenä. Tämän vuoksi yhtiölle on myönnetty Suomen Vahvimmat Platina ‑erikoissertifikaatti.

01.09.2016

Rakentajien kilpailu kiristyy – Broker on auttanut menestymään kisassa

Sähköverkkoyhtiö Ravera uutisoi keväällä siirtyneensä käyttämään tarjouslaskennassaan Broker-laskentaohjelmaa. Kehityspäällikkö Jarno Rajamäki kertoi tuolloin, että tarjouspyyntöjen kasvanut määrä pakotti yhtiön ottamaan tehokkaat työkalut käyttöön, jotta kovenevassa kilpailussa pysytään mukana. Nyt, vajaa puoli vuotta myöhemmin, Rajamäki on tyytyväinen mies. ”Broker on osittain jopa ylittänyt sille asetetut odotukset. Paluuta vanhaan ei voi enää edes kuvitella.” Rajamäen mukaan Brokerin avulla on pystytty tuottamaan enemmän ja tasalaatuisempia tarjouksia kuin aiemmin, laskentaresursseja lisäämättä. ”Olemme voittaneet muutamia projekteja, jotka olisivat saattaneet ilman Brokeria jäädä saamatta – vain siksi, että tarjousta ei olisi ehditty tekemään.”

30.05.2016

Vertek valitsi Brokerin tarjouslaskentaan

Broker oli notkein vaihtoehto, arvioi verkkoyhtiöiden kumppani

02.05.2016

Caverionin teollisuusratkaisut ja Mercus Software yhteistyöhön työmaanhallinnassa

Broker Site Managerin helppokäyttöisyys oli Caverionille ykkönen

14.04.2016

Granlund laajentaa palveluitaan Brokerin avulla

Suomen johtava talotekniikkasuunnittelun asiantuntijakonserni Granlund on ympäristöasioiden lisäksi vahva toimija myös ohjelmistopuolella. Kiinteistöjen ylläpidon hallintajärjestelmä Granlund Manager ja muut Granlundin ohjelmistotuotteet ovat koko toimialan tuntemia ja arvostamia. Kun Granlund hankkii järjestelmän talon ulkopuolelta, ostopäätös perustuu tavallista parempaan osaamiseen ja kykyyn arvioida ohjelmiston ominaisuuksia.

22.03.2016

Kun innovointi loppuu, katoaa kilpailukyky

Suomen yritykset ovat menettäneet kykynsä innovoida.

16.03.2016

Loputkin sähköverkkojen rakentajat siirtymässä Brokeriin

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla toimiva sähköverkkoyhtiö Oy Ravera Ab siirtyy käyttämään Brokeria tarjouslaskennassaan. Vaasan ympäristössä toimiva yhtiö rakentaa ja ylläpitää sähköverkkojen lisäksi tuulivoimapuistojen sähkö- ja kuituverkkoja. Kehityspäällikkö Jarno Rajamäen mukaan Brokerin hankinta tuli ajankohtaiseksi tarjouspyyntöjen jatkuvasti kasvaneen määrän vuoksi. ”Jouduimme jo vastailemaan asiakkaille, että kiitos kyselystä, mutta emme voi tällä kertaa tarjota. Taulukko-ohjelmaan perustuva tarjouslaskenta ei vain riittänyt enää”, Rajamäki sanoo.

08.03.2016

ISS Palvelut siirtyy Brokeriin

ISS Palvelut ottaa käyttöön lappeenrantalaisen Mercus Softwaren Broker -tarjouslaskentaohjelmiston. Brokerin käyttö aloitetaan valtakunnallisesti ISS:llä kevään aikana. Projektipäällikkö Janne Ståhlhammarin mukaan Broker oli hinnaltaan sopiva ja selvästi parempi kuin ISS:n nykyinen järjestelmä. ”Lisäksi kaikilla meidän suurilla kilpailijoillamme on jo käytössä Broker. Halusimme päästä tässä suhteessa samalle viivalle muiden kanssa.”

01.03.2016

Vastakkainasettelun aika on ohi – kilpailukyvyn parantaminen vaatii uudenlaista työnteon kulttuuria

Suomi elää vaarallisia aikoja. Globaali kehitys on johtamassa kansainvälisen kilpailukykymme rapautumiseen, ellemme nopeasti kehitä täysin uusia tapoja yritysten toimintaan. Vastakkainasettelu työntekijän ja yrittäjän/työnantajan välillä on saatava purettua ja yrityksiin täytyy puhaltaa yhdessä tekemisen henki – on yhteinen etu, että yritys menestyy.