22.03.2016

Kun innovointi loppuu, katoaa kilpailukyky

Suomen yritykset ovat menettäneet kykynsä innovoida.

Tilastokeskus lakkasi jo vuonna 2013 julkaisemasta Suomen patenttitilastoja, mitä ilmeisemmin siksi, että hakemusten määrä oli laskenut ennätysmäisen alhaiseksi.

Patentti- ja rekisterihallitukselta saatujen tietojen mukaan Suomessa jätettiin vuonna 2013 patenttihakemuksia 1737 kappaletta, joista niistäkin 144 oli ulkomaalaisten hakemia. Trendi on ollut jo vuosia sama: suomalaisten yritysten jättämien hakemusten määrä vähenee, ulkomaalaisten kasvaa. Nämä luvut ovat niin heikkoja, että järkevää vertailukohtaa on vaikea edes löytää


Emme pidä Thaimaata erityisenä teknologian kehittäjänä, mutta vuonna 2014 siellä tehtiin lähes 8 000 patenttihakemusta. Tämä luku kertonee riittävän hyvin, miten syvällä suossa me suomalaiset kahlaamme.

Mistä tämä johtuu? Miksi Suomessa ei enää keksitä uutta? Vastaus löytyy yrityksistä. Jäykät työehtosopimukset ovat luoneet organisaatioihin ilmapiirin, jossa työntekijät piilottavat kykynsä innovoida.

Kannustusmekanismit on rampautettu ja yhteisen edun käsite haudattu jonnekin syvälle.

Meidän on nopeasti kehitettävä täysin uusia tapoja yritysten toimintaan. Vastakkainasettelu työntekijän ja yrittäjän/työnantajan välillä on saatava purettua ja yrityksiin täytyy puhaltaa yhdessä tekemisen henki – on yhteinen etu, että yritys menestyy.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit