Kun innovointi loppuu, katoaa kilpailukyky

Suomen yritykset ovat menettäneet kykynsä innovoida.
Tilastokeskus lakkasi jo vuonna 2013 julkaisemasta Suomen patenttitilastoja, mitä ilmeisemmin siksi, että hakemusten määrä oli laskenut ennätysmäisen alhaiseksi.
Patentti- ja rekisterihallitukselta saatujen tietojen mukaan Suomessa jätettiin vuonna 2013 patenttihakemuksia 1737 kappaletta, joista niistäkin 144 oli ulkomaalaisten hakemia. Trendi on ollut jo vuosia sama: suomalaisten yritysten jättämien hakemusten määrä vähenee, ulkomaalaisten kasvaa. Nämä luvut ovat niin heikkoja, että järkevää vertailukohtaa on vaikea edes löytää
Emme pidä Thaimaata erityisenä teknologian kehittäjänä, mutta vuonna 2014 siellä tehtiin lähes 8 000 patenttihakemusta. Tämä luku kertonee riittävän hyvin, miten syvällä suossa me suomalaiset kahlaamme.
Mistä tämä johtuu? Miksi Suomessa ei enää keksitä uutta? Vastaus löytyy yrityksistä. Jäykät työehtosopimukset ovat luoneet organisaatioihin ilmapiirin, jossa työntekijät piilottavat kykynsä innovoida.
Kannustusmekanismit on rampautettu ja yhteisen edun käsite haudattu jonnekin syvälle.
Meidän on nopeasti kehitettävä täysin uusia tapoja yritysten toimintaan. Vastakkainasettelu työntekijän ja yrittäjän/työnantajan välillä on saatava purettua ja yrityksiin täytyy puhaltaa yhdessä tekemisen henki – on yhteinen etu, että yritys menestyy.
Ajankohtaista

03.04.2023
Kaikki suuri
Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

17.10.2022
Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022
Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

17.08.2022
LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta
Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

06.05.2022
Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.
Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

25.04.2022
Oletko kuullut Brokerista?
Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

07.04.2022
Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!
Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022
Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää
Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022
Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä
Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.