Tarjouslaskija käyttää tablettia ja tarjouslaskentaohjelmistoa
Tarjouslaskijat istuvat tietokoneen, laskimen ja lähtötietojen ääressä laskemassa tarjousta tarjouslaskentaohjelmalla

Tarjouslaskennan elementit

Broker-tarjouslaskenta

Brokerin tarjouslaskenta on kehitetty perustuen ajatukseen, että tarjouksen ja urakan oikean hinnan laskeminen on tärkein osa kannattavan liiketoiminnan elinkaarta.

Jokainen vakavasti otettava ERP-järjestelmä sisältää tarjouslaskentamoduulin. Kokemuksemme perusteella vain Brokerin tarjouslaskenta tarjoaa työkalut tarjousrakenteen eli asiakasratkaisun täysin rajattomaan muotoiluun vapaasti ja vaivattomasti.

Nämä ja sadat muut älykkäät oivallukset ovat syy, miksi Brokerista on muodostunut toimialansa laskentastandardi Suomessa.

Alta löytyvillä videoilla on kuvattu Broker-tarjouslaskennan tärkeimmät vaiheet.

Lähtötietojen hallinta

Jos koskaan olet itse laskenut tarjouksia, tiedät, että ylivoimaisesti suurin epävarmuus liittyy aina laskelmassa käytettyjen tuotteiden hintojen oikeellisuuteen. Ostettavien komponenttien tietojen ja myös työnimikkeiden täytyy olla kunnossa. Millaisia osaajia voimme käyttää ja mitkä ovat kustannukset? Tarjouslaskentaohjelman on osattava yhdistää tämä tieto laskentaan.

Omat osaamiset ja innovaatiot

Mistä syntyy ero kilpailevien yritysten välillä? Miten parhaat erottuvat? Todellinen kilpailu tapahtuu osaamiseen pohjautuvien innovaatioiden tuomalla kilpailuedulla. Yrityksen osaamisista ja innovatiivisista ratkaisuista täytyy luoda tarjouslaskentaohjelmaan oma tietopankki, jonka sisältö jaetaan kaikkien tarjouslaskijoiden käyttöön.

Asiakasratkaisun laatiminen

Olemme astumassa aikakauteen, jossa halvin tarjous ei automaattisesti ole se voittava tarjous. Paras ratkaisu ja voittava tarjous syntyy asiakkaan tarpeen ylivoimaisesta ymmärtämisestä – jopa silloin, kun asiakas ilmaisee tarpeensa väärin. Me tarjoamme asiakkaalle, mitä asiakas pyytää, mutta asiantuntijana ehdotamme myös parempaa vaihtoehtoa.

Toimittajien kilpailuttaminen

Nykyaikainen toimittaja pystyy hinnoittelemaan tuotteensa päiväkohtaisesti. Huippuunsa viritetyt järjestelmät pyrkivät ennustamaan jopa jalometallien hinnan käyttäytymistä ja sen mukaan muodostamaan oman myyntihinnoittelunsa perusteet. Tämän vuoksi BSM:n tarjouslaskentaohjelma on varustettu järjestelmällä, jolla voidaan kilpailuttaa toimittajat – jopa yli projektirajojen.

Automaattinen virheidenhallinta

Saimme tilauksen – mitä laskimme väärin? Tarjouslaskennassa on kaksi suurta epävarmuustekijää: ovatko hinnat oikein, ja kuinka paljon laskelmiin on jäänyt virheitä. Näiden ongelmien ehkäisemiseksi Broker Estimate on rakennettu niin, että se seuraa automaattisesti 26 potentiaalista eri virheen aiheuttajaa ja tietenkin hälyttää niistä.

Hinnan määritys

Perinteisesti laskentaohjelman hinnanmääritys nojaa sovelluskehittäjän näkemykseen eli miten sovellus on rakennettu. Meidän tutkimuksiemme mukaan Broker Estimate on ainoa tarjouslaskennan sovellus maailmassa, joka sisältää räätälöitävän FullCost-laskennan. Siinä yritys istuttaa oman, jalostetun osaamisensa hinnan muodostamisesta laskentaohjelmaan.

Aineiston tuottaminen laskelmasta

Läpi koko laskentaprosessin ja vielä sen jälkeenkin tarvitsemme erilaista tietoa ulos laskelmasta. Jos laskelma on tehty ammattimaisesti, on se tiedon kultakaivos. Se tuottaa tietoa tulevan projektin talouden, hankintojen ja resurssihallinnan pohjaksi. Kaikkein oleellisemmaksi koemme kuitenkin, että tarjouslaskentaohjelmasta pystytään generoimaan kattava projektirakenne.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä, me vastaamme!

Tarjouslaskija käyttää puhelinta ja tarjouslaskentaohjelmistoa

Soita meille

020 743 2650
Keskus

020 743 2655
Tekninen tuki

Tarjouslaskija käyttää tablettia ja tarjouslaskentaohjelmistoa

Lähetä sähköposti

info@mercus.net
Keskus

helpdesk@mercus.net
Tekninen tuki