30.05.2016

Vertek valitsi Brokerin tarjouslaskentaan

Broker oli notkein vaihtoehto, arvioi verkkoyhtiöiden kumppani

Vakka-Suomessa ja Rauman alueella toimiva Vertek Oy on kasvanut viime vuodet ripeää vauhtia. Sähkö- ja tietoliikennealan palveluja tarjoava yhtiö on löytänyt vahvan asiakasryhmän verkkoyhtiöistä, jotka arvostavat Vertekin kokonaisvaltaista toimintatapaa ja luotettavia toimitusaikoja.

Kasvu on asettanut paineita yhtiön tarjouslaskentaan. Vanha laskentajärjestelmä oli kehitetty taloushallinnon tarpeista, mutta yhtiössä kaivattiin erityisesti tarjous- ja kustannuslaskennan tarpeisiin rakennettua ohjelmistoa. Valinta oli Broker. Teleyksikön päällikkö Jarkko Tuominen kertoo, että Broker on vaikuttanut notkealta ja mukautuvalta järjestelmältä. ”Voimme käyttää tarjousten tekemiseen meille räätälöityjä laskentapaketteja. Ohjelmisto muokkautuu juuri meidän tarpeisiimme sopivaksi.”

Brokeria kehittävän Mercus Softwaren toimitusjohtaja Valeri Tiik arvioi alkuvuonna, että Brokerista on tulossa tämän vuoden aikana lähestulkoon standardi sähköverkkoja rakentavissa yhtiöissä. Tällä hetkellä näyttää, että ennuste pitää paikkansa. ”Meidän tarjoamamme laskentajärjestelmä on niin vahva työkalu, että Broker on oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto tarjouslaskentaan”, Tiik sanoo.

Mercus Software Oy, Valeri Tiik, p. 040 518 9470, www.mercus.net
Vertek Oy, Jarkko Tuominen, p. 044 280 9060, www.vertek.fi

Mercus Software Oy kehittää Broker-ohjelmistoja rakennus-, talotekniikka- ja energia-alan kustannuslaskentaan, määrä- ja tarjouslaskentaan ja toiminnan operatiiviseen ohjaukseen. Broker-ohjelmistot ovat käytössä yli 200 yrityksessä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Vertek Oy on Vakka-Suomen Voima Oy:n ja Rauman Energia Oy:n omistama, söhkö- ja tietoliikennealan palveluyritys. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2015 noin 15 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä hiukan yli 100. Vertekillä on liiketoimintaa Vakka-Suomen, Pirkanmaan, Satakunnan ja Turun talousalueilla.

Ajankohtaista

Mercuksen Kari kertoo Brokerin projektinohjauksen ominaisuuksista

28.10.2021

Projektinohjauksen neljätoista kivijalkaa

Projektijohtajat ovat rautaisia ammattilaisia. Kun heiltä kysyy, mitkä ovat projektinohjauksen tärkeimmät tukipilarit, he tietävät vastauksen. Vastaus perustuu heidän kokemukseensa, heidän työskentelymetodeihinsa ja heidän käytössään oleviin työkaluihin.

Robotti työssään

30.09.2021

Töitä on, missä tekijät?

Lähes kaikki taloudet mittarit näyttävät nyt kasvua. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen tiedotteen mukaan mukaan Suomessa oli elokuussa peräti 155 300 avointa työpaikkaa, mikä on yli 56 tuhatta paikka enemmän kuin vuosi sitten. Tosin samaan aikaa tilastoissa on 281 000 työtöntä työnhakijaa, eli kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.

Vanhan Fordin keula

23.09.2021

Etätyö, lähityö, mikätyö?

Mikä on suhteemme työn tekemisen paikkaan nyt ja tulevaisuudessa?

Työntekijä innovaatioiden äärellä

09.09.2021

Missä viipyvät innovaatiot?

Olemme nostaneet aiemminkin esille saman huolen, mutta ongelma tuntuu vain pahenevan: suomalaisyritykset eivät panosta riittävästi innovaatioihin. Asia on erittäin ajankohtainen juuri nyt, kun pandemian hetkeksi hidastama talouskehitys taas elpyy ja yritykset kiihdyttelevät vähitellen kohti kasvukaistaa.

Työntekijät analysoivat dataa

31.08.2021

Business Intelligence. Kaikille.

Konsulttien rakastama termi Business Intelligence (BI) on tullut tutuksi suomalaisyrityksillekin viimeistään 1990-luvulta lähtien. Mitä kaikkea sillä on matkan varrella tarkoitettu?

Työntekijä tekee etätoitä ulkona keinutuolissa istuen, kannettava tietokone ja puhelin sylissään

27.08.2021

Etätyö, vapaus ja vastuu

Alkava syksy ei tuonut yksikäsitteistä selkeyttä eri yritysten etätyöohjeisiin. Monella alalla jatkuu epätietoisuus, ja ohjeita päivitetään viikko kerrallaan. Yritysten kannalta kyseessä on suuri, suorastaan perustavaa laatua oleva kysymys. Kiinteistöihin ja toimitiloihin on sidottu valtava määrä rahaa, joka näyttelee merkittävää roolia sekä taseessa että suoraan myös tuloslaskelmassa.

Asentaja mittareineen jäähdytyslaitteiden äärellä

28.07.2021

Kiinteistönpito ja helteenhallinta

Nyt se ponnahtaa mieleen, jos ei aiemmin: tuliko kiinteistön jäähdytyslaitteisto huollettua keväällä? Valtionyhtiö Motiva muistutti kiinteistönomistajia ja huoltoyhtiöitä viimeksi kesäkuussa, mitä kaikkea jäähdytinlaitteiston ylläpitoon kuuluu. Toivottavasti kenellekään ei tule yllätyksenä, että monet laitehuollon säännölliset tehtävät ovat lakisääteisiä, eli niistä huolehtimista ei kannata jättää epämääräisten tarralappujen tai muiden katoavien muistutusten varaan.

Työmaalle valetaan betonia

14.07.2021

Lisää älyä betonin kuivattamiseen

Kun muu Suomi lomailee, rakennustyömailla painetaan hommia tavallista tiukempaa tahtia. Moni urakka ajoitetaan kesälle, ja vaikka mikään ei ole niin vaikeaa kuin säiden ennustaminen, on kesällä yleensä enemmän lämpöä ja vähemmän lunta kuin marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana.

Katso kaikki artikkelit