24.02.2021

Pandemia nostaa talotekniikan merkityksen uudelle tasolle

Kohta jo vuoden kestänyt koronaviruksen aiheuttama poikkeustila on muuttanut monia asioita varsin kattavasti koko yhteiskunnassa. Eivätkä muutokset lopu siihen, että rokotuksin saavutettava laumasuoja jossain vaiheessa palauttaa rattaat pyörimään entiseen malliin. On hyvin todennäköistä, että covid-19 jää kiertämään maapalloa erilaisina muunnoksina, ja yhtä todennäköistä on, että seuraavan pandemian aihio muhii jo jossain päin maailmaa.

Uudessa maailmassa jKr (jälkeen koronan) on otettava täysin erilainen asenne meidän jokapäiväiseen ympäristöömme – sen suunnitteluun ja ylläpitoon tulevien poikkeustilanteiden varalta. Ja eräs polttopisteessä oleva tekijä on talotekniikka. Yhä useamman ihmisen tärkeintä elintilaa on rakennettu ympäristö – kodit, kaupat, toimistot, koulut ja liikekeskukset. Vaikka korona on kannustanut ihmisiä ulkoilemaan entistä enemmän, on selvää, että jo pelkät sääolot pitävät meistä monet sisätiloissa suuren osan ajasta.

Mutta kuinka sisätilat pidetään turvallisina? Emme voi kulkea maskit päässä loputtomiin.

Viime vuonna käynnistettiin useita tutkimushankkeita, kirjoittaa Talotekniikka-lehti. Niissä selvitetään talotekniikan mahdollisuuksia osallistua tartuntatautien hillitsemiseen. Nämä koskevat yhtä lailla ilmanvaihtoa kuin erilaisia julkisten tilojen pintaratkaisuja. Molemmissa tärkeään rooliin nousevat sekä suunnittelu että kiinteistöjen ylläpito.

Hyvin toimiva kiinteistön ilmanvaihto vähentää merkittävästi pienhiukkasten määrää sisäilmassa. Kiinteistön ylläpitäjän tehtävä on varmistaa, että ilmanvaihto toimii suunnitellulla tavalla. Ja samaan tapaan hyvin suunnitellut pintaratkaisut on helppo pitää puhtaana, mikä myös vaikuttaa sisäilman laatuun.

Kaiken kaikkiaan tilanne tarjoaa koko talotekniikka-alalle mahdollisuuden vahvaan profiilin nostoon. Tartuntatautien torjunnan etulinjassa ovat tietenkin lääketeollisuus ja terveydenhoitoala, mutta ei ole liioiteltua väittää, että heti seuraavassa torjunta-aallossa seisoo talotekniikka. Viimeistään nyt on aika huomata, että sisäilman laatu vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen, kirjaimellisesti.

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit