04.05.2020

Kuinka Suomi nousee edessä olevasta lamasta?

Koronatunnelin päässä siintää valoa, kun liikkumisen rajoituksia ruvetaan vähitellen purkamaan. Mutta silti on jo nyt selvää, että edessä oleva lama on syvempi ja karumpi kuin vuosikymmeniin. 90-luvun lamasta tämä eroaa siinä, että ahdinko ei johdu talouden epäterveistä rakenteista, vaan ulkoisesta tekijästä. Toisaalta meillä ei ole Nokiaa toipumisen veturina. Sen sijaan, onneksi, meillä on tuhansia terveitä yrityksiä, joiden kyky innovoida ei ole kadonnut koronamyrskyn silmässä mihinkään.

Mutta vaikka meillä on kyky innovoida, onko meillä siihen riittävästi halua? Kuinka talouselämän rakenteet tukevat innovointia? Eräs rakenteellinen este innovaatioiden synnylle ovat ikävä kyllä työehtosopimukset. Ne ovat tuoneet paljon hyviä ja vakauttavia elementtejä suomalaiseen työmarkkinakenttään, mutta tällä hetkellä niiden negatiiviset vaikutukset uhkaavat kasvaa liian suuriksi. Esimerkiksi Mercusta lähellä olevilla toimialoilla työehtosopimukset määrittävät, kuinka paljon tietty asennustyö kestää tai kuinka paljon asentaja on oikeutettu saamaan toimenpiteestä korvausta. Piste.

Miksi kukaan haluaisi käyttää luovuuttaan ja ideointikykyään uuden ja tehokkaamman työmenetelmän kehittämiseen, kun työn kesto on työehtosopimuksessa määritelty? Ja kuitenkin on selvää, että juuri kentällä työtään tekevä ammattilainen on avainroolissa työnsä innovoinnin suhteen. Hän on paras asiantuntija keksimään ja kehittämään uutta, jos hänellä vain on siihen lupa ja kannustimet kunnossa.

Innovaatiot nostavat työn jalostusarvoa, kasvattavat tuottavuutta ja lisäävät kilpailukykyä. Ja kun kilpailukyky on kunnossa, myös investoinnit alkavat löytää tiensä yrityksiin. Siis: aloitetaan nousu lamasta jo nyt, ennen kuin se on kunnolla alkanutkaan. Ja tehdään se poistamalla kaikki esteet, jotka vähentävät yritysten ja niiden työntekijöiden kiinnostusta ja intoa innovoida. Kekseliäisyyttään hyödyntävä työntekijä on tyytyväinen työntekijä, ja tyytyväinen työntekijä on tuottavin työntekijä. Järjestetään siis luovuudelle tilaa mellastaa!

Innovaatioterveisin, Mercus

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit