23.06.2021

Etätyösäännöistä tuli suuryhtiöiden välinen kisa

Ihminen etätöissä

Alkukesästä mediassa uutisoitiin, kuinka teknologiajätti Apple pakottaa työntekijänsä toimistolle vähintään kolmena päivänä viikossa. Uutinen sai monet pohtimaan, miksi Apple on päätynyt moiseen ratkaisuun, ja toisaalta, kuinka erilaista on työkulttuuri Atlantin takana verrattuna eurooppalaiseen. Lisämausteensa soppaan toi Huawein kyberturvajohtaja, joka ilmoitti tekevänsä 80-tuntisia työviikkoja, ja vaati kaikkia muita tekemään samoin.

Suomessa Applen ulostulo näkyi paria viikkoa myöhemmin, kun teleoperaattori DNA ilmoitti sallivansa henkilöstölleen etätyöt kokonaan ilman rajoituksia. Yhtiön henkilöstöjohtaja kertoi, että tärkeintä on luottamus työnantajan ja työntekijän välillä, ja vapaus valita itsenäisesti, missä työnsä tekee.

Tuore uutinen tältä viikolta kertoo, että Nokia “nokittaa” ja tarjoaa enemmän etätyöpäiviä kuin Apple. Yhtiön tiedotteen mukaan ensi vuoden alusta astuu voimaan käytäntö, joka sallii kolme etätyöpäivää viikossa ja järjestelystä on tulossa pysyvä. Nokian tavoitteena on toimintakulttuuri, jota määrittelevät avoimuus ja pelottomuus. Päätös heijastuu jatkossa myös Nokian toimitilaratkaisuihin, sillä yhtiö aikoo varata suuren osan työtiloista ryhmätöitä ja kokouksia varten. Ulkopuolisen silmin kokoustiloihin panostaminen kuulostaa hiukan erikoiselta, kun kokouksia voidaan pääosin hoitaa etäyhteyksiä käyttäen.

Mutta kokonaisuutena tilanne näyttää jännittävältä. Mikä suuryhtiö ilmoittaa seuraavaksi, että omista toimitiloista luovutaan kokonaan? Ja vielä tärkeämpää: milloin saamme lukea, kuinka työnjohto ja projektien ohjaus onnistuvat etänä? Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi tiedotteessaan, että teknologia on mahdollistanut toimintaympäristön muutokseen tarvittavat innovaatiot. Se on tietenkin totta, mutta tarvittava teknologia on ollut olemassa jo yli 15 vuotta.

Me väitämme, että suurin haaste on ollut ja tulee edelleen olemaan tehokas ja oikealla tavalla toteutettu projektinohjaus, tehtävien priorisointi ja niitä tukevat työkalut, eli projektinohjausjärjestelmä, joka on alusta lähtien rakennettu etätöitä ja etäohjausta silmällä pitäen. Tärkeintä on oikein ohjatusta tekemisestä kasvava luottamus, jonka perusta, tavoitteet ja seuranta ovat läpinäkyviä kaikille osapuolille.

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit