23.06.2021

Etätyösäännöistä tuli suuryhtiöiden välinen kisa

Ihminen etätöissä

Alkukesästä mediassa uutisoitiin, kuinka teknologiajätti Apple pakottaa työntekijänsä toimistolle vähintään kolmena päivänä viikossa. Uutinen sai monet pohtimaan, miksi Apple on päätynyt moiseen ratkaisuun, ja toisaalta, kuinka erilaista on työkulttuuri Atlantin takana verrattuna eurooppalaiseen. Lisämausteensa soppaan toi Huawein kyberturvajohtaja, joka ilmoitti tekevänsä 80-tuntisia työviikkoja, ja vaati kaikkia muita tekemään samoin.

Suomessa Applen ulostulo näkyi paria viikkoa myöhemmin, kun teleoperaattori DNA ilmoitti sallivansa henkilöstölleen etätyöt kokonaan ilman rajoituksia. Yhtiön henkilöstöjohtaja kertoi, että tärkeintä on luottamus työnantajan ja työntekijän välillä, ja vapaus valita itsenäisesti, missä työnsä tekee.

Tuore uutinen tältä viikolta kertoo, että Nokia “nokittaa” ja tarjoaa enemmän etätyöpäiviä kuin Apple. Yhtiön tiedotteen mukaan ensi vuoden alusta astuu voimaan käytäntö, joka sallii kolme etätyöpäivää viikossa ja järjestelystä on tulossa pysyvä. Nokian tavoitteena on toimintakulttuuri, jota määrittelevät avoimuus ja pelottomuus. Päätös heijastuu jatkossa myös Nokian toimitilaratkaisuihin, sillä yhtiö aikoo varata suuren osan työtiloista ryhmätöitä ja kokouksia varten. Ulkopuolisen silmin kokoustiloihin panostaminen kuulostaa hiukan erikoiselta, kun kokouksia voidaan pääosin hoitaa etäyhteyksiä käyttäen.

Mutta kokonaisuutena tilanne näyttää jännittävältä. Mikä suuryhtiö ilmoittaa seuraavaksi, että omista toimitiloista luovutaan kokonaan? Ja vielä tärkeämpää: milloin saamme lukea, kuinka työnjohto ja projektien ohjaus onnistuvat etänä? Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi tiedotteessaan, että teknologia on mahdollistanut toimintaympäristön muutokseen tarvittavat innovaatiot. Se on tietenkin totta, mutta tarvittava teknologia on ollut olemassa jo yli 15 vuotta.

Me väitämme, että suurin haaste on ollut ja tulee edelleen olemaan tehokas ja oikealla tavalla toteutettu projektinohjaus, tehtävien priorisointi ja niitä tukevat työkalut, eli projektinohjausjärjestelmä, joka on alusta lähtien rakennettu etätöitä ja etäohjausta silmällä pitäen. Tärkeintä on oikein ohjatusta tekemisestä kasvava luottamus, jonka perusta, tavoitteet ja seuranta ovat läpinäkyviä kaikille osapuolille.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit