07.07.2020

Projektinhallinnan ikävät puolet ja kuinka ne hoidetaan fiksusti

Työntekijöiden palkkaaminen on mukavampaa kuin heidän lomauttamisensa. Molemmat tehtävät, mukavat ja ikävät, kuuluvat tarpeen tullen esimiesten vastuulle, ja ne on hoidettava mahdollisimman fiksusti. Päättyneenä keväänä työttömyysturvalain muutos, jolla lomauttamista väliaikaisesti helpotettiin, pelasti todennäköisesti valtavan määrän työpaikkoja, kun yritysten ei tarvinnut turvautua irtisanomisiin.

Silloin kun väkeä lisätään tai vähennetään, heijastukset ulottuvat yrityksessä laajalle. Ilmeisimmät muutokset koskevat palkkahallintoa ja HR-toimintoja, mutta operatiivisen toiminnan kannalta suuremmat vaikutukset osuvat projektinhallintaan, ja jopa myyntiin ja tarjouslaskentaan. Kuinka yrityksessä varmistetaan, että näitä toimintoja ohjaavat järjestelmät ovat jatkuvasti ajan tasalla, eikä esimerkiksi projektien läpivientiin tule dramaattisia yllätyksiä resurssimuutosten vuoksi?

Fiksuun projektinohjausjärjestelmään on helppo kirjata tieto henkilöiden poissaoloista, johtuivatpa ne sairaudesta, lomasta tai lomautuksesta. Muutokset näkyvät välittömästi esimerkiksi projektin aikatauluissa ja resurssivarauksissa, ja projektinomistaja voi suunnitella projektin aikataulutuksen uudestaan vastaamaan aina kulloistakin resurssitilannetta. Mukavaa tämä ei ole, kuten alussa todettiin, mutta läpinäkyvän projektinhallinnan ansiosta ikäviltä yllätyksiltä vältytään, ja asiakaskin voidaan pitää ajan tasalla muutoksista ja projektin etenemisestä.

Ja se positiivinen vaihtoehto: jos onkin voitu palkata uutta väkeä, niin välittömästi, kun uusi resurssi osaamisineen on käytettävissä, projektin omistaja näkee hänet rerurssipoolissaan. Hän voi lisätä projektilleen uutta työvoimaa aina sen mukaan, millaista osaamista projektissa tarvitaan, ja tämä lyhentää projektin läpimenoaikaa ja parantaa henkilöstön käyttöastetta. Olisiko mukava soittaa asiakkaalle ja sanoa, että hei – taidammekin saada projektin valmiiksi etuajassa!

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit