04.03.2020

Mercus nousi korkeimpaan luottoluokkaan

Mercus Softwaren liiketoiminta on sen 20-vuotisen historian ajan perustunut luottamukseen, mikä tarkoittaa ennen kaikkea luottamusta asiakkaiden ja Mercuksen kesken. Mutta samalla se on tarkoittanut luottamusta yhtiön pitkäjänteisesti johdettuun omaan taloudelliseen kehitykseen, joka on luonut pohjan omavaraiselle tuotekehitykselle ja sen myötä hedelmälliselle kasvulle haastavassa toimintaympäristössä.

Vuosien varrella Mercus on palkittu lukuisia kertoja esimerkiksi Suomen Vahvimmat Platina - ja Menestyjä-sertifikaateilla. Nyt tämän kehityksen luonnollisena seurauksena Mercus Software on päässyt korkeimpaan, eli AAA-luottoluokkaan.

Rajat AAA-luottoluokkaan pääsemiselle ovat tiukat. Liikevaihdon tulee olla riittävä, sijoitetun pääoman tuoton on ylitettävä 15 prosenttia ja vakavaraisuuden on oltava kunnossa, mikä tarkoittaa yli 50 prosentin omavaraisuusastetta. Myös maksuvalmiuden tunnuslukujen tulee olla asiallisella tasolla, maksutapatietojen häiriöttömät ja suhteellinen velkaantuminen kurissa. Mercus Software täyttää kaikki nämä ehdot kirkkaasti, ja on siten luokassa, johon Suomessa on hyväksytty vain 2,8 prosenttia yrityksistä.

AAA-luokkaan pääseminen on hieno palkinto Mercus Softwaren työstä sen asiakkaiden liiketoiminnan hyväksi. Ja työ jatkuu. Molemminpuolinen taloudellinen menestys on paras tae hyvien ja luottamuksellisten liikesuhteiden elinvoimalle myös tulevaisuudessa.

Ajankohtaista

Mercuksen Kari kertoo Brokerin projektinohjauksen ominaisuuksista

28.10.2021

Projektinohjauksen neljätoista kivijalkaa

Projektijohtajat ovat rautaisia ammattilaisia. Kun heiltä kysyy, mitkä ovat projektinohjauksen tärkeimmät tukipilarit, he tietävät vastauksen. Vastaus perustuu heidän kokemukseensa, heidän työskentelymetodeihinsa ja heidän käytössään oleviin työkaluihin.

Robotti työssään

30.09.2021

Töitä on, missä tekijät?

Lähes kaikki taloudet mittarit näyttävät nyt kasvua. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen tiedotteen mukaan mukaan Suomessa oli elokuussa peräti 155 300 avointa työpaikkaa, mikä on yli 56 tuhatta paikka enemmän kuin vuosi sitten. Tosin samaan aikaa tilastoissa on 281 000 työtöntä työnhakijaa, eli kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.

Vanhan Fordin keula

23.09.2021

Etätyö, lähityö, mikätyö?

Mikä on suhteemme työn tekemisen paikkaan nyt ja tulevaisuudessa?

Työntekijä innovaatioiden äärellä

09.09.2021

Missä viipyvät innovaatiot?

Olemme nostaneet aiemminkin esille saman huolen, mutta ongelma tuntuu vain pahenevan: suomalaisyritykset eivät panosta riittävästi innovaatioihin. Asia on erittäin ajankohtainen juuri nyt, kun pandemian hetkeksi hidastama talouskehitys taas elpyy ja yritykset kiihdyttelevät vähitellen kohti kasvukaistaa.

Työntekijät analysoivat dataa

31.08.2021

Business Intelligence. Kaikille.

Konsulttien rakastama termi Business Intelligence (BI) on tullut tutuksi suomalaisyrityksillekin viimeistään 1990-luvulta lähtien. Mitä kaikkea sillä on matkan varrella tarkoitettu?

Työntekijä tekee etätoitä ulkona keinutuolissa istuen, kannettava tietokone ja puhelin sylissään

27.08.2021

Etätyö, vapaus ja vastuu

Alkava syksy ei tuonut yksikäsitteistä selkeyttä eri yritysten etätyöohjeisiin. Monella alalla jatkuu epätietoisuus, ja ohjeita päivitetään viikko kerrallaan. Yritysten kannalta kyseessä on suuri, suorastaan perustavaa laatua oleva kysymys. Kiinteistöihin ja toimitiloihin on sidottu valtava määrä rahaa, joka näyttelee merkittävää roolia sekä taseessa että suoraan myös tuloslaskelmassa.

Asentaja mittareineen jäähdytyslaitteiden äärellä

28.07.2021

Kiinteistönpito ja helteenhallinta

Nyt se ponnahtaa mieleen, jos ei aiemmin: tuliko kiinteistön jäähdytyslaitteisto huollettua keväällä? Valtionyhtiö Motiva muistutti kiinteistönomistajia ja huoltoyhtiöitä viimeksi kesäkuussa, mitä kaikkea jäähdytinlaitteiston ylläpitoon kuuluu. Toivottavasti kenellekään ei tule yllätyksenä, että monet laitehuollon säännölliset tehtävät ovat lakisääteisiä, eli niistä huolehtimista ei kannata jättää epämääräisten tarralappujen tai muiden katoavien muistutusten varaan.

Työmaalle valetaan betonia

14.07.2021

Lisää älyä betonin kuivattamiseen

Kun muu Suomi lomailee, rakennustyömailla painetaan hommia tavallista tiukempaa tahtia. Moni urakka ajoitetaan kesälle, ja vaikka mikään ei ole niin vaikeaa kuin säiden ennustaminen, on kesällä yleensä enemmän lämpöä ja vähemmän lunta kuin marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana.

Katso kaikki artikkelit