17.12.2021

Lappeenrannan timanttia hiotaan edelleen

Projektinohjausohjelmiston timantit

Kaakkois-Suomesta, Saimaan rannoilta, tulee suomalaisen ohjelmistokentän kummajainen: Oy Mercus Software Ltd, jonka Broker-ohjelmistotuotteet ovat 20 vuoden aikana hiipineet kuin salaa markkinajohtajan asemaan Suomen suurimmissa urakointiyrityksissä. Mistä oikein on kysymys?

Aloitetaan yrityksen nimestä. Roomalaisessa tarustossa Mercurius oli kaupankäynnin ja liikevoiton jumala. Ollaanko oikeilla jäljillä, toimitusjohtaja Valeri Tiik?

”Kyllä, siitä nimi kertoo. Meidän koko toimintamme tavoite on parantaa asiakkaidemme liiketoiminnan tehoa. Tavoite sinällään on geneerinen ja melkein kuka tahansa voi kertoa pyrkivänsä samaan, mutta me tähtäämme konkreettisesti siihen, että asiakkaat, jotka ovat jo selviytyneet eloonjäämistaistelusta, pystyvät edelleen vahvistamaan suorituskykyään ja asemaansa markkinoilla”, Tiik toteaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa Tiikin mukaan sitä, että Broker Site Manager -järjestelmä sisältää menetelmät oman osaamisen ja asiakaspotentiaalin hallinnasta tarjouslaskentaan, voitetun tarjouksen automaattisen generoinnin projektirakenteiksi, projektinohjauksen ja resurssienhallinnan sekä laskutustietojen muodostuksen. ”Tämä on CRM, ERP, HR, tarjouslaskenta ja kymmenen muuta järjestelmää samassa paketissa”, kertoo Valeri Tiik. ”Olemme rikastaneet BSM:n älykkyyttä yli 20 vuoden ajan kerätyllä osaamisella ja tiedolla.”

Mutta maailma ei ole valmis, eikä myöskään BSM. Ohjelmistoa on kehitettävä jatkuvasti, koska Mercuksen oma liiketoiminta laajenee ja samalla asiakkaiden tarpeet kasvavat.”Pandemia räjäytti etätöiden määrän. Samalla tiimit, jotka ennen toimivat fyysisesti samoissa tiloissa, levisivät joissakin tapauksissa ympäri maailmaa”, Valeri Tiik sanoo. ”Meidän työkalumme on lähtökohtaisesti tehty maantieteestä riippumattomiksi, ja esimerkiksi kenttätyöntekijöiden BSM toimii aina mobiilisti. Mutta pandemia muutti käsityksemme siitä, mitä globaali ohjelmistojen käyttö ja hallinta tarkoittavat.”

Tiik kertoo, että BSM:n seuraavat kehitysaskeleet liittyvät erityisesti siihen, miten eri yrityksissä toimivat henkilöt liitetään yhteisiin projekteihin ja kuinka tehoa vaativat laskentaprosessit siirretään yksittäisiltä työasemilta ison kapasiteetin palvelinkeskuksiin. ”Kehitämme järjestelmästä aidosti globaalin ohjelmistoratkaisun. Tarve on tunnistettu omissa tutkimus- ja selvityshankkeissamme, mutta viesti on tullut myös asiakkailta”, Valeri Tiik sanoo.

Niin, ne asiakkaat. Keitä he oikein ovat? ”Lista on pitkä, mutta jos tarkastellaan vaikkapa Suomen kymmentä suurinta talotekniikka-alan urakointiyritystä, niin niistä seitsemän on meidän asiakkaitamme”, kertoo Tiik.

Se on melkoinen referenssi. Palataan siis jutun alkuun ja yrityksen kotipaikkaan. Miten Lappeenrannasta ponnistetaan Suomen suurimpien yritysten ohjelmistotoimittajaksi?” Kun perheemme muutti 30 vuotta sitten Virosta Suomeen, Lappeenrantaan oli helppo asettua. Siellä on huipputason korkeakoulu, kohtuuhintaisia asuntoja ja ilmapiiri kannusti yrittäjyyteen”, Valeri Tiik luettelee. ”Mutta tänä päivänä meillä on toimintaa ympäri Suomea sekä osaavaa porukkaa myös Virossa. Tuotekehitystä tehdään Helsingissä, Lappeenrannassa ja Tallinnassa. Myyntiä johdetaan Helsingistä.”

”Me olemme tehneet 20 vuoden aikana BSM:stä timantin. Uskallan sanoa, että se on kovatasoisin projektinhallinnan ja työnohjauksen järjestelmä, mitä Skandinaviasta löytyy”, Valeri Tiik sanoo. ”Mutta jatkamme timantin hiomista edelleen. Hyvääkin voi parantaa.”

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit