30.04.2020

Ilman luottamusta ei ole mitään

Yritysten ja kuluttajien toiminta markkinataloudessa perustuu luottamukseen. Jokaisen sopimuksen arvo nojaa luottamuksen, ja rahan arvo samoin. Pörssi- ja valuuttakurssit ovat luottamuksen mittareita – niillä mitataan uskoa yrityksen kasvukykyyn tai valuutan takana olevan valtion kehitysmahdollisuuksiin. Luottamus, tai oikeastaan luottamuksen puute on tällä hetkellä paljon vakavampi seuraus koronakriisistä kuin itse tauti. Kun tulevaisuuteen ei uskalleta sijoittaa, talous taantuu.

Onko luottamuksen menettäminen koronan vuoksi mielekästä? Pelkääkö päätöksiä karttava yritysjohtaja itsensä ja läheistensä puolesta, vai johtamansa yrityksen puolesta? Kaksi kysymystä vaatii kaksi vastausta.

1, Jokaisella on oikeus olla huolissaan itsestään ja läheisistään, myös johtajalla. Tähän huoleen voi reagoida noudattamalla terveysviranomaisten ohjeita ja pitämällä kätensä puhtaana. Läheisilleen voi myös muistaa kertoa, kuinka tärkeitä he ovat. Tämä riittää.

2, Yrityksen tilasta huolehtiminen on myös oikeutettua, etenkin jos koronapandemia on heikentänyt yrityksen liikevaihtoa ja kannattavuutta. Tähän huoleen reagoiminen on kuitenkin monisyisempää kuin perheestä huolehtiminen, ja siksi johtajan onkin nyt tehtävä sitä, mitä tekemään hänet on asetettu. Hänen on johdettava. Jatkokysymys: onko nähtävissä, että koronakriisi hellittää jossain vaiheessa? Ja nyt ollaankin siinä, mistä aloitimme, eli luottamuksessa.

Jos yrityksessä luotetaan siihen, että koronan uhka väistyy, ja taivas jälleen kirkastuu, niin mitä nyt on tehtävä? Tarkempi vastaus riippuu yrityksen liiketoiminnan luonteesta, mutta yleisesti ottaen vastauksia on vain yksi. Nyt on investoitava. Nyt on varauduttava siihen, että tilanteen palatessa normaaliksi yritys on iskukykyinen ja valmiina kantamaan vastuunsa yhteiskunnan rattaiden pyörittämisestä – ja valmiina ottamaan haltuunsa osuutensa markkinoista. Sillä kun pyörät taas pyörähtävät, ne pyörähtävät lujaa, ja siihen valmistautuneet ovat seuraavan kisan voittajia. Juuri nyt on aika hioa prosessi kuntoon, nostaa jalostusastetta, parantaa jakeluverkostoa, kirkastaa palvelumuotoilua ja terävöittää asiakaskokemusta. Ja kaikki tämä on tehtävä nyt, eikä elokuussa. Menestys mitataan nyt luottamuksen määrällä. Se, joka luottaa eniten, voittaa eniten.

Luottamuksella, Mercus.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit