28.07.2021

Kiinteistönpito ja helteenhallinta

Asentaja mittareineen jäähdytyslaitteiden äärellä

Nyt se ponnahtaa mieleen, jos ei aiemmin: tuliko kiinteistön jäähdytyslaitteisto huollettua keväällä? Valtionyhtiö Motiva muistutti kiinteistönomistajia ja huoltoyhtiöitä viimeksi kesäkuussa, mitä kaikkea jäähdytinlaitteiston ylläpitoon kuuluu. Toivottavasti kenellekään ei tule yllätyksenä, että monet laitehuollon säännölliset tehtävät ovat lakisääteisiä, eli niistä huolehtimista ei kannata jättää epämääräisten tarralappujen tai muiden katoavien muistutusten varaan.

Lain mukaan jäähdytyslaitteisto on huollettava kerran vuodessa, ja tämä kannattaisi tehdä jo ennen kuin varsinainen kovaa tehoa vaativat jäähdytyskausi alkaa. Lisäksi vuototarkistukset on tehtävä 2-3 kuukauden välein – myös tämä on lakiin perustuva toimenpide.

Näiden lisäksi laitteiston ylläpitoon liittyy useita muita tehtäviä, joista osa tehdään vuosittain ja joka tapauksessa säännöllisesti. Huolehtimalla näistä ajallaan säästetään energiankulutuksessa ja sähkölaskuissa, varmistetaan laitteiston pitkä käyttöikä sekä huoneilman puhtaus – ja oikea lämpötila kaikkina vuodenaikoina.

Mikä on paras tapa varmistaa, että jäähdytyslaitteistojen huoltotoimet tehdään ajallaan? Etenkin kun muistetaan, että kiinteistössä on myös paljon muuta muistettavaa? Ja kun otetaan yhtälöön mukaan saman huoltoyhtiön vastuulla olevat kymmenet tai jopa sadat kiinteistöt, kasvaa muistettavien toimenpiteiden määrä eksponentiaalisesti.

Parhaiten kaikki kiinteistönpidon tehtävät – sekä lakisääteiset että muu – tulevat hoidetuksi ajallaan, kun toimenpiteet kirjataan kiinteistönpitoa varten suunniteltuun projektinohjausjärjestelmään. Toistuvat tehtävät voidaan silloin aikatauluttaa vaikka vuosiksi eteenpäin, jolloin järjestelmä osaa nostaa ne työlistalle erehtymättä – ja kohdistaa ne oikeille resursseille, oikeaan aikaan. Myös muulloin kuin heinäkuussa.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit