11.05.2020

Entä jos tehtäisiin tämä kunnolla?

Olin toistakymmentä vuotta sitten palaamassa Kreetalta lomamatkalta, kun päälle tuli poikkeustila. Kreikkalaiset lentokenttätyöntekijät olivat menossa iltapäivällä lakkoon, mutta matkustajat piti saada ensin alta pois. Joten asiat hoidettiin ripeästi: matkalaukkujen ruumalipukkeet oli tulostettu valmiiksi, samoin matkustajien boarding passit. Kaikki sujui kuin Strömsössä, muodollisuudet hoituivat hetkessä ja pääsimme alta aikayksikön odottelemaan lentoamme Iraklionin kentän pienelle taxfree-vyöhykkeelle. Lentokin lähti ajallaan. Piti tietenkin miettiä, voisiko kaikki sujua normaalioloissakin yhtä vauhdikkaasti.

Toinen samaan aihepiiriin liittyvä muistikuva on muutaman vuoden takaa, kun teetin kotiimme remonttia. Liike oli arvostettu ja hyvämaineinen, mutta työn jälki ei kuitenkaan vastannut toivottua. Kun moitin firman vetäjälle kattolistojen viimeistelyä, hän tarttui saumauspurkkiin ja korjasi kiukkuisesti yhden näyttämään hyvältä, noin niin kuin malliksi. Tokaisi sitten, että tältä tämä näyttäisi, jos kunnolla tehtäisiin. Ja hyvältähän se näytti – minä vain jäin suu auki ihmettelemään, missä vaiheessa olimme sopineet, että työtä ei tehtäisi kunnolla.

Eräs yllätys koronakriisistä on ollut, että monissa yrityksissä on löydetty uudenlaista tehoa työskentelyyn. Projektit valmistuvat nopeammin ja vähemmällä porukalla kuin aiemmin, palavereissa ei soiteta suuta vaan puhutaan asiaa, digitalisaation kanssa ei enää emmitä vaan kaikki hoidetaan verkossa – eli siis niin kuin mitä? Nytkö vasta asioita ruvettiin tekemään kunnolla, kun oli pakko? Entä mitä tämän jälkeen tapahtuu? Voisiko “uusi normaali” ollakin se, että asioita ruvettaisiin hoitamaan kunnolla, eikä vätysteltäisi?

Asiakkaalla on oikeus saada parasta mahdollista palvelua, vaikka hän ei sitä erikseen hoksaisi pyytää. Ja kun työnsä tekee kunnolla, myös tekijälle jää hyvä mieli. Yritetään pitää tästä kiinni.

Antti Leikas

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit