17.12.2020

Mitä tarkoittaa Business Intelligence vuonna 2021?

Pian päättyvä vuosi on ollut täysi painajainen talousanalyytikoilla ja ennustajille. Ensin tuli musta joutsen eli Covid-19, josta oli kyllä puhuttu, mutta johon kukaan ei todella uskonut. Silti se tuli, ja sen jälkeen ei mikään ollut enää ennallaan. Sitten tulivat Covid-19:n seuraukset – yhteiskuntien sulkutoimet ja häränpyllyä heittävät talousluvut. Ainoa ennuste, joka on pitänyt tänä vuonna kutinsa, on tämä: kaikki muuttuu. Tällä hetkellä moni haluaisi ennustaa, että vuonna 2021 maailma palaa ennalleen, mutta kukaan ei uskalla sanoa miten se tapahtuu ja millä aikataululla.

Toki moni asia on tehostunut, ja mekin olemme täällä Mercuksen sivuilla kirjoittaneet paljon asioista, jotka ovat jopa paremmin kuin ennen: luonteva tapa tehdä etätöitä, mobiili projektinhallinta, innovaatiot ja kansainvälistymisen kehittyvät keinot. Mutta näistä valonpilkahduksista huolimatta talouden tärkeimmät mittarit, eli kylmät numerot, pitävät yritysten olon viluisena hyvin pitkään. Vai pitävätkö?

Talteka (Talotekninen teollisuus ja kauppa ry) ja Rakennusteollisuus RT ovat keränneet jäsenyrityksiltään pitkin vuotta tietoja liiketoiminnan näkymistä, ja vasta julkaistun yhteenvedon perusteella pahimmat uhkakuvat eivät näyttäisi alalla toteutuneen. Lähes 80 prosenttia talotekniikan vastaajista kokee koronan haitanneen liiketoimintaa jonkin verran, mutta kokonaisuus on kuitenkin pysynyt tasapainossa – osittain hyvä alkuvuoden ansiosta. Useimmat vastaajat kokivat, että suurin uhka liiketoiminnalle on edelleen suunniteltujen hankkeiden siirtyminen.

Kokonaisuutena kyselyn tuloksista voi lukea, että mitään ei ole vielä menetetty. Päinvastoin vastauksista voi päätellä, että kun siirtyneet hankkeet lopulta käynnistyvät, koko talotekniikka-alaa uhkaa ylikuumeneminen ja kilpailu työvoimasta, kun syntyneitä paineita lähdetään purkamaan. Kuinka sitten yrityksen tulisi varautua ensi vuoteen? Millaisilla työkaluilla ja osaamisella vuoden 2021 tarpeita voi lähteä ennustamaan?

Jutun alussa totesimme, kuinka vaikeaa ennustaminen on. Sitä se on aina, ja erityisen vaikeaa se on nyt. Mutta jotain on silti tehtävissä. Me kirjoitimme keväällä näin: ”Tulevaisuuden tärkein johtamisen työkalu tulee olemaan edistyksellinen Business Intelligence -järjestelmä, joka pystyy keräämään, luokittelemaan ja analysoimaan kaikkea saatavilla olevaa tietoa yrityksen asiakaskunnasta, ostokäyttäytymisestä, oman organisaation toiminnasta – mukaan lukien tuotekehitys, tuotanto, varastonhallinta ja myynnin prosessit, sekä tuottamaan näistä selkokielistä analytiikkaa ja raportoimaan kaikista päätöksentekoon liittyvistä indikaatioista aina kun niitä havaitaan.”

Ja viimeistään nyt on se hetki, kun Business Intelligence on otettava yrityksissä käyttöön täydellä voimalla. On kaivettava esiin kaikki se viisaus, kokemus ja näkemys, jota yrityksestä löytyy – ja ne työkalut, joiden avulla kokemuksesta tehdään toimintaa. Liioittelematta yhtään voimme sanoa, että kokonaisvaltaisena liiketoiminnan elinkaarityökaluna Broker Site Manager on perinpohjaisin ja näkemyksellisin Business Intelligence -työkalu, joka Pohjois-Euroopasta löytyy. Sen ohjausmenetelmät, joilla ennustetaan ja tunnistetaan tulevia asiakastarpeita ja niiden resursointia on otettava käyttöön nyt. Koska sanovatpa analyytikot mitä tahansa, niin vuosi 2021 tulee olemaan ennennäkemättömän kasvun vuosi. Kuka haluaa tulla mukaan?

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit