14.05.2020

Tuntematon tulevaisuus tarvitsee uudenlaisia johtajia

Koronakevät 2020 on marssittanut TV-kameroiden eteen uudenlaisia johtajia eri puolilla maailmaa. Henkilöt ovat samoja, mutta heidän suhteensa johtamiseen on muuttunut radikaalisti muutamassa viikossa. Populistiset johtajat ovat kärsineet takaiskuja ja arvovaltatappioita, kun ihmiset kaipaavatkin yhtäkkiä täsmällistä tietoa, eivät arvauksia. Tiedolla johtaminen on noussut arvoon arvaamattomaan, samoin tarkka ja ajantasainen, avoin viestintä. Mutta kuinka tiedolla voi johtaa, kun tietoa on saatavilla valtavasti, sen luotettavuus on kyseenalaista ja se muuttuu jatkuvasti?

Yritysten johtaminen ei poikkea valtioiden johtamisesta muuten kuin johtajien valintaprosessin osalta. Klassikkoteos, 2500 vuotta sitten kirjoitettu Sodankäynnin taito, lienee tästä tunnetuin esimerkki, mutta johtamisen oppikirjoja on kirjoitettu sen jälkeenkin, ja niistä useimpia voi soveltaa sekä yrityksiin että yhteiskuntiin.

”Ja kuten vedellä ei ole pysyvää muotoa, ei sodassakaan ole pysyviä olosuhteita.” (Sun Tzu)

Kuinka koronasta saatavien päivittäin muuttuvien tietojen varassa voi tehdä päätöksiä? Eräs yleispätevä neuvo johtajalle kuuluu: kerää ympärillesi asiantuntijoita. Kuuntele heitä. Kysy sitten puolisosi mielipidettä. Tee sen jälkeen päätös. Tärkeintä on, että päätös tehdään silläkin riskillä, että siinä on epätarkkuuksia. Ilman päätöksiä asiat eivät etene.

Mutta mitä sitten voi tehdä, jos asiantuntijat ovat yhtä epätietoisia kuin kaikki muutkin, ja lisäksi keskenään erimielisiä? Datan määrä kasvaa maailmassa kovempaa vauhtia kuin mikään muu, ja tulevaisuuden johtaja on entistä useammin tilanteessa, jossa valtavan datamäärän seasta täytyy seuloa ne kultajyvät, jotka ohjaavat oikeaan päätöksentekoon. Mikä siis avuksi?

Tulevaisuuden tärkein johtamisen työkalu tulee olemaan edistyksellinen Business Intelligence järjestelmä, joka pystyy keräämään, luokittelemaan ja analysoimaan kaikkea saatavilla olevaa tietoa yrityksen asiakaskunnasta, ostokäyttäytymisestä, oman organisaation toiminnasta – mukaan lukien tuotekehitys, tuotanto, varastonhallinta ja myynnin prosessit, sekä tuottamaan näistä selkokielistä analytiikkaa ja raportoimaan kaikista päätöksentekoon liittyvistä indikaatioista aina kun niitä havaitaan. Tällä pääsee alkuun. Ja lisäksi työkalua käyttämään tarvitaan viisas johtaja

”Valmistelujen vuoksi voittoisa kenraali saa kansansa taistelemaan kuin padottu vesi, joka nopeasti vapautettuna syöksyy pohjattomaan syvyyteen.” (Sun Tzu)

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit