27.08.2021

Etätyö, vapaus ja vastuu

Työntekijä tekee etätoitä ulkona keinutuolissa istuen, kannettava tietokone ja puhelin sylissään

Alkava syksy ei tuonut yksikäsitteistä selkeyttä eri yritysten etätyöohjeisiin. Monella alalla jatkuu epätietoisuus, ja ohjeita päivitetään viikko kerrallaan. Yritysten kannalta kyseessä on suuri, suorastaan perustavaa laatua oleva kysymys. Kiinteistöihin ja toimitiloihin on sidottu valtava määrä rahaa, joka näyttelee merkittävää roolia sekä taseessa että suoraan myös tuloslaskelmassa.

Ovatko investoinnit seiniin ja sähköjohtoihin muuttumassa tarpeettomiksi? Kuka lopulta maksaa toimitiloista syntyvät kulut?

Kun tekemisen kulttuuri työpaikoilla muuttuu, myös johtamisen on muututtava. HS Vision kolumnisti Matti Tyynysniemi kirjoittaa etätyöhön olennaisesti liittyvästä valinnanvapaudesta, joka lopulta määrittää kaikkein eniten työntekijän viihtyvyyttä ja samalla työtehoa.

Tyysniemi kirjoittaa: ”Hyvässä työsuhteessa työntekijä ja työnantaja pyrkivät yhdessä työntekijän ’kestävään kehitykseen’. Työntekijän halutaan suoriutuvan ja kehittyvän parhaansa mukaan, mutta niin, että tämä ei tapahdu lyhytnäköisesti jaksamisen ja elämän muiden tärkeiden asioiden kustannuksella.”

Työnantajan on Tyysniemen mukaan osattava olla puuttumatta työntekijän valintoihin toimisto- ja etätyön välillä, koska ihmiset ovat erilaisia. Hänen kanssaan on helppo olla tästä samaa mieltä. Kun työnohjaukseen on käytössä kattavat ja ketterät työkalut, jotka toimivat yhtä lailla maantieteestä riippumatta, voivat sekä esimies että työntekijä keskittyä siihen, mikä on kummankin ydintehtävä. Luova työntekijä on tehokas työntekijä, mutta luovuus ei kukoista kehyksissä ja lokeroissa.

Toki tämä vaatii työnantajan edustajalta, siis esimieheltä, kykyä kannustaa ja johtaa myös etätyötä tekeviä alaisiaan oikein. Ja samaan aikaan työntekijän on luotava tuloksellinen ja luottamusta kasvattava ilmapiiri, jossa hän avoimesti kertoo edistymisestään, mutta myös vaikeuksistaan, jos sellaisia ilmenee. Tällainen toiminta johtaa vähitellen esimies- ja alaisroolien muuttumiseen, koska molemmat kantavat itsenäisesti vastuuta omasta työstään. Ja molemmat kantavat yhdessä vastuuta koko yrityksen menestyksestä, koska siitä riippuu, että mielekästä työtä on myös tulevaisuudessa tarjolla. Riippumatta siitä, missä osoitteessa työtuoli sijaitsee.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit