05.06.2020

Kuinka luodaan voittava joukkue?

Mattojen piiskaamiseen on oma työkalunsa, halkojen tekemiseen samoin. Eikä kirvestä kannata vaihtaa mattopiiskaan, sillä tulokset ovat huonot. Mitä monimutkaisemmasta työstä on kyse, sitä tärkeämpää on valita tarkoitukseen sopiva työkalu. Mutta tämä ei vielä riitä!

Osallistuin kerran kisaan, jossa mitattiin tiimien kykyä suoriutua nokkeluutta ja taitoa vaativista tehtävistä erilaisilla rasteilla. Kisa eteni tasaisesti, sillä tiimit olivat sopivan heterogeenisiä. Yksi joukkue menestyi paremmin fyysisillä rasteilla, toinen tarkkuustehtävissä. Sitten tuli rasti, joka jälkikäteen osoittautui ratkaisevaksi koko kisan kannalta.

Metsikön keskellä tiimille annettiin Sveitsin armeijan järein linkkuveitsi ja tehtäväksi sahata poikki rautaputki, kiertää kiinni kymmenen ruuvia ja avata viisi säilyketölkkiä. Mistä tiimin vetäjä aloitti? Mietitäänpä hetki. Aikataulu on ratkaiseva tekijä, koska rastilla mitataan vain aikaa – nopein tiimi voittaa. Mutta kaikki tehtävät täytyy saada hyväksytysti suoritettua. Siis: kuka tiimistä on hyvä sahaamaan, kuka ruuvaamaan, kuka avaamaan tölkkejä? Mutta vaikka nämä löytyisivät, vielä yhtä osaamista tarvitaan.

Vastaus on: kuka tuntee työkalun? Jos putken sahaaja ei tiedä, mistä löytyy saha, on peli menetetty. Pikaisen kyselyn perusteella selvisi, että meidän tiimistämme löytyi linkkuveitsen asiantuntija, joka väänsi nopeasti esiin tarvittavan välineen kullekin osatehtävän suorittajalle, ja peli oli selvä. Joukkueemme voitti tuon rastin ja samalla koko kisan selvällä erolla toiseksi tulleeseen.

Entä miksi kerron tästä? Syy on tietenkin se, että kovakin osaaja on tehoton ilman oikeaa työkalua. Entä mitä tehdä, kun osaajia on paljon? Kuinka projektin johtaja tunnistaa tiiminsä vahvuudet, hyödyntää heidän maksimaalisen potentiaalinsa ja siivittää projektin voittoisasti maaliin?

Hyvä tiimi, oikeat välineet - silloin johtajalla on hallussaan voittava joukkue. Joskus se on näin helppoa.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit