02.12.2020

Paikkariippumatonta projektinhallintaa, kiitos

Teimme viime keväänä lukuisia etätyöaiheisia artikkeleita ja videoita Mercuksen viestintäkanaviin. Pidimme etätyöstä kertomista tärkeänä kahdesta syystä.

Ensinnäkin Mercuksen koko organisaatio on toiminut paikkariippumattomasti lähes yrityksen koko historian ajan. Meillä on ollut toimintaa eri toimipisteissä Suomessa ja Virossa ja silloin tällöin myös muissa maissa. Joten olemme opetelleet ja myös oppineet, kuinka organisaatio toimii tehokkaasti verkossa, ja viime keväänä näimme arvokkaana sen, että jaamme oppimaamme muille.

Toiseksi Mercuksen projektinhallinnan työkalut, joita myös itse käytämme omassa työnohjauksessamme, on kehitetty erityisesti liikkuvaa, paikkariippumatonta työtä ja hajautettuja organisaatioita varten. Joten halusimme jakaa myös tätä tietoa kaikille sitä kaipaaville.

Sillä viimeistään nyt on käynyt selväksi, että työnteon riippuvuus fyysisistä paikoista on ohi. Se on taaksejäänyttä elämää myös monilla sellaisilla toimialoilla, jotka vannoivat viime kevääseen asti seisovansa fyysisten kohtaamisten puolustajien etulinjassa loppuun saakka. No se loppu on nyt. Kaikki mikä voidaan tehdä verkossa, tehdään verkossa.

Ja onhan totta, että verkkotyöskentelyn hyväksyminen osaksi yritysten arkipäivää on tehostanut monen liiketoimintaa valtavasti. Oliko koskaan järkeä käyttää kokonaista pitkäksi venyvää työpäivää yhtä tunnin palaveria varten – matkustamalla sitä varten Suomen päästä päähän lentokoneella? Ehkä voimme nyt jo tunnustaa: ei ollut. Muistellaanpa: Herätys klo 4.30. Lentokentälle 5.15. Odottelua 5.45 - 6.45. Myöhästynyt lento Helsinkiin 7.15 - 8.15. Taksilla asiakkaalle, jossa palaveri klo 9-10. Päivän toinen palaveri peruttu, joten väsynyttä nuokkumista läppärin kanssa kahviloissa, ja klo 14.30 taksilla kentälle. Odottelua 15.15 -16.00, myöhästynyt lento kotiin 16.15 – 17.15, kotona klo 18.00. Läppäri auki ja päivän rästiin jääneet työt esiin. Ja niin edelleen.

Melko huoletta voi sanoa edellä kuvatulle työpäivälle: ei koskaan enää. Kun asiat on kerran oppinut tekemään paremmin, niin miksi palata vanhaan?

Joten: katsotaan eteenpäin. Varmistetaan, että osaamme käyttää työaikamme tehokkaasti, niin palautumisellekin jää tarpeeksi aikaa – sekä iltaisin että viikonloppuisin. Ja varmistetaan myös, että työkalumme ovat kunnossa etätyön tarpeisiin. Niin kunnossa, että vähitellen koko etätyö-sana häipyy historian hämärään. On työtä, ja on tekijöitä – ja on työkalut, joilla tehtävät hoidetaan valmiiksi ajallaan missä tahansa.

Katso myös etätyöaiheinen videomme Etätyön opit.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit