18.03.2021

Luottamus työntekijöihin parantaisi tuottavuutta

Yle julkaisi tällä viikolla tutkimuksen, jonka mukaan Suomessa jää valtava määrä etätyötä tekemättä – ja syy on yksinkertainen ja karu. Työnantajan luottamuksen puute.

Moni Ylen kyselyyn vastannut kertoi, että etätöihin ei pääse, vaikka erikseen pyytäisi. Töitä tehdään hampaat irvessä konttoreissa ja toimistoissa, esimiehen valvovan silmän alla. Ja samaan aikaa niillä työpaikoilla, joilla etätyöhön suorastaan kannustetaan, on huomattu jännittävä ilmiö: työteho on kasvanut. Kun aikaa ei mene turhaan siirtyilyyn palaverista toiseen tai pitkiin työmatkoihin, aikaa jää enemmän siihen, mikä pitää yritykset pystyssä, eli tuottavaan työhön.

Mikä etätöissä siis pelottaa? Tai suoremmin: miksi työntekijöihin ei luoteta? Tekniikka ei voi olla este etätöille, sillä kaikki pelaa jo: verkkoyhteydet, videoneuvotteluohjelmistot, työnohjausjärjestelmät. Miksi ne eivät riitä?

Ajatellaanpa asiaa toisin päin. Jos olet työnantaja, ja olet valinnut itsellesi hyvän tiimin tekemään hyvää työtä. Mitä sinun pitää tehdä, jotta tiimisi tuottavuus ja luovuus pysyisivät huipussaan? Vastaus: anna heidän keskittyä tekemään sitä, missä he ovat hyviä, sillä juuri siksi sinä olet heidät palkannut. Seuraava kysymys: voivatko työntekijäsi keskittyä olemaan hyvin työssään, jos viestisi heille on: en luota sinuun. Tule istumaan toimistolle, jotta näen ettet lorvi kahvihuoneessa liian pitkään.

Asia lienee selvä. Jos sinulla on hyviä osaajia, niin luota heihin ja näytä se. Anna heidän tehdä työnsä vaikka iglussa, kunhan siellä on toimiva netti. Tänä päivänä kaikki sellainen työ, joka ei vaadi fyysistä paikallaoloa, on tehokkainta tehdä siellä, missä työntekijä viihtyy. Jollekin se voi olla kesämökin laituri, toiselle oman keittiön pöytä, kolmannelle työkavereiden täyttämä toimisto (sitten kun se on taas turvallista). Työnantajan tehtäväksi jää tarjota vaihtoehtoja ja kertoa samalla: minä luotan sinuun, koska olet hyvä työssäsi ja annat sen myös näkyä. Kiitos siitä.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit