03.09.2020

Voiko töissä olla onnellinen – edelleen?

Kun kirjoittaa hakukoneeseen sanat työ ja onnellisuus, alkaa osumia sadella. Kauppalehti Optio listaa viisi askelta onnellisempaa työelämään, Tehy-lehti esittää tiivistäen kolme keinoa lisätä onnellisuutta töissä, jokin seuraava julkaisu lisää vettä myllyyn. Töissä saa ja pitää olla onnellinen, koska onnellisuus ei ole vain kaunis sana, se on menestymisen edellytys ja samalla myös sen mitta. Tämä on tärkeä painaa mieleen: edellytys, mutta myös mitta.

Merkillepantavaa näissä hakukoneosumissa on, että tuoreimmat ovat viime tammikuulta. Onko niin, että oikeus onnelliseen työelämään on päässyt meiltä hetkeksi, pandemian toista aaltoa odotellessa, unohtumaan? Viekö pelko meiltä oikeuden onneen?

Jos kysyy satunnaiselta toimihenkilöltä, mitä hän toivoo elämältä, listalle nousevat jossain järjestyksessä todennäköisesti nämä: terveyttä, ystäviä, hyvän työpaikan ja taloudellista turvaa. Ja hetken miettimisen jälkeen: onnellisuutta. Ja näin kuuluukin olla, sillä kuka toivoisi olevansa onneton? Mutta tärkeä jatkokysymys onkin se, kuinka onnellisuus saavutetaan.

Kuten heti alussa kävi selväksi, kysymys onnellisuudesta ei ole runoilijoiden ja filosofien haihattelua, vaan keskeinen talouden funktio. Onnellinen ihminen on tehokas ja luova, koska hän tuntee tekevänsä merkityksellistä työtä, ja hän tuntee työpanostaan arvostettavan. Ja samoin kuin onnellisuuteen, myös työtehoon pätee sama asia: kukaan ei halua olla huono ja tehoton työssään. Jokainen haluaa tehdä parhaansa.

Joten nyt onkin enää jäljellä enää yksi, ratkaiseva kysymys: kuinka varmistetaan, että jokainen – sinä, minä ja hän – saa mahdollisuuden olla työssään mahdollisimman hyvä? Vastaus on niin yksinkertainen, että se on syytä kirjoittaa tähän kahdesti.

Poista kaikki esteet, jotka haittaavat työn suorittamista parhaalla mahdollisella tavalla.

Siis: Poista kaikki esteet, jotka haittaavat työn suorittamista parhaalla mahdollisella tavalla.

Helppoa, vai mitä? Seuraavaksi tarvitaan työkalu, jonka avulla esteet poistetaan. Esimerkiksi tehokas projektinhallinta ja ajankäytön suunnittelu voivat olla ensimmäisiä askelia uuteen, onnellisempaan työelämään.

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit