14.04.2016

Granlund laajentaa palveluitaan Brokerin avulla

Suomen johtava talotekniikkasuunnittelun asiantuntijakonserni Granlund on ympäristöasioiden lisäksi vahva toimija myös ohjelmistopuolella. Kiinteistöjen ylläpidon hallintajärjestelmä Granlund Manager ja muut Granlundin ohjelmistotuotteet ovat koko toimialan tuntemia ja arvostamia. Kun Granlund hankkii järjestelmän talon ulkopuolelta, ostopäätös perustuu tavallista parempaan osaamiseen ja kykyyn arvioida ohjelmiston ominaisuuksia.

Granlundin valinta LVI-kustannuslaskentaan oli Broker.

Kiinteistönpidon johtava asiantuntija Pasi Tikkanen kertoo, että myös muita vaihtoehtoja arvioitiin. ”Nimiä mainitsematta voin kertoa, että niiden käyttäminen oli huomattavasti Brokeria kömpelömpää.”

Granlundin tavoitteena on ryhtyä tarjoamaan kustannuslaskentaa palveluna asiakkaille. ”Aluksi tämä tehdään LVI-puolella. Myös sähkö- ja rakennussuunnittelun yksiköissä asiaa harkitaan”, Tikkanen kertoo. ”Ryhdymme laskemaan kustannuksia suunnitelman mukaisilla tuotteilla ja työehtosopimusten mukaisilla työvoimakustannuksilla. Tilaaja saa riittävän luotettavat laskelmat jo ennen hankintavaihetta ja urakkalaskentaa.”

Nykykäytännön mukaan useat urakoitsijat laskevat samaa urakkaa omilla työpöydillään. Koska vain yksi voittaa, muut ovat tehneet turhaa työtä. Ja turha työ on jollain tavalla upotettava urakkahintoihin muualla, mistä kärsii koko ala. Pasi Tikkanen näkee ennen urakkalaskentaa tehtävän laadukkaan kustannuslaskennan keinona vähentää turhaa, päällekkäistä laskentatyötä. ”Jos voimme toimittaa luotettavat massaluettelot urakoitsijalle, ehkä he voisivat olla valmiita tulemaan hinnassa vastaan.”

Hyvällä kustannuslaskennalla olisi myös muita, positiivisia vaikutuksia. ”Jos tiedetään etukäteen tarkemmalla tasolla, mitä hanke maksaa, on helpompi päättää esimerkiksi paras urakkamuoto. Päädytäänkö allianssiin vai johonkin muuhun toimintamalliin. Kaiken toimintamme tavoitteena on rakennushankkeiden kokonaislaadun parantaminen”, kertoo Pasi Tikkanen.

Mercus Software Oy, Valeri Tiik, p. 040 518 9470, www.mercus.net
Granlund, Pasi Tikkanen, p. 040 620 6121, www.granlund.fi

Mercus Software Oy kehittää Broker-ohjelmistoja rakennus-, talotekniikka- ja energia-alan kustannuslaskentaan, määrä- ja tarjouslaskentaan ja toiminnan operatiiviseen ohjaukseen. Broker-ohjelmistot ovat käytössä yli 200 yrityksessä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni, jonka osaamisen keihäänkärkenä on energiatehokkuus.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit