30.09.2021

Töitä on, missä tekijät?

Robotti työssään

Lähes kaikki taloudet mittarit näyttävät nyt kasvua. Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreen tiedotteen mukaan mukaan Suomessa oli elokuussa peräti 155 300 avointa työpaikkaa, mikä on yli 56 tuhatta paikka enemmän kuin vuosi sitten. Tosin samaan aikaa tilastoissa on 281 000 työtöntä työnhakijaa, eli kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa.

Avoimien työpaikkojen suurimmasta kausivaihtelusta vastaa rakennussektori. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan rakennusyritysten liikevaihto oli elokuussa peräti 6,4 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aiemmin, ja lisäksi kasvu ulottui kaikille rakentamisen toimialoille maa- ja vesirakentamista lukuun ottamatta. Näyttää siis siltä, että pandemian aiheuttama taantuma on selätetty, ja voimme taas keskittyä maamme kunnostamiseen.

Mutta kuinka työ ja tekijät saadaan kohtaamaan? Ennen pandemiaa suurin kysymys oli varmasti työpaikkojen sijainti – avoimet työpaikat sijaitsivat maantieteellisesti väärissä paikoissa. Uudenkaupungin autotehdas houkutteli tekijöitä muuttamaan Satakuntaan pitkin Pohjois- ja Itä-Suomea. Mutta entä nyt? Onko työvoiman liikkuvuus enää avainasemassa, kun avoimiin paikkoihin etsitään osaavaa väkeä?

Moni yritys on jo kesän ja syksyn aikana raportoinut suurimmaksi kasvun esteeksi juuri työvoiman saatavuuden. Kuinka asia ratkaistaan?

Ajatuskoe: kaikki työ, joka on tehtävissä etänä, myös tehdään etänä, siis verkossa. Kaikki läsnäoloa vaativa työ, joka voidaan automatisoida, automatisoidaan. Tämän jälkeen kaikki ne, joiden työ voidaan hoitaa verkon yli, asettuvat asumaan väljästi ja edullisesti pois ruuhka-alueilta, jolloin kasvukeskuksiin tulee enemmän tilaa, asumisen kulut laskevat ja asuntoja vapautuu niille, joiden työt vaativat yhä fyysistä läsnäoloa.

Joten: etätyön prosessit kuntoon, töiden suunnittelu ja paikkariippumaton projektinohjaus ajan tasalle ja Suomi nousuun!

Ajankohtaista

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Projektinohjausohjelmiston timantit

17.12.2021

Lappeenrannan timanttia hiotaan edelleen

Kaakkois-Suomesta, Saimaan rannoilta, tulee suomalaisen ohjelmistokentän kummajainen: Oy Mercus Software Ltd, jonka Broker-ohjelmistotuotteet ovat 20 vuoden aikana hiipineet kuin salaa markkinajohtajan asemaan Suomen suurimmissa urakointiyrityksissä. Mistä oikein on kysymys?

Työkaluja ilman tekijöitä

03.12.2021

Työvoimapula pahenee

Kirjoitimme aiheesta jo aiemmin syksyllä - talotekniikka-alan työvoimapula pahenee kiihtyvällä tahdilla. Koko toimialaa uhkaa taantuma, ellei ongelmia saada ratkaistua.

Mercuksen Kari kertoo Brokerin projektinohjauksen ominaisuuksista

28.10.2021

Projektinohjauksen neljätoista kivijalkaa

Projektijohtajat ovat rautaisia ammattilaisia. Kun heiltä kysyy, mitkä ovat projektinohjauksen tärkeimmät tukipilarit, he tietävät vastauksen. Vastaus perustuu heidän kokemukseensa, heidän työskentelymetodeihinsa ja heidän käytössään oleviin työkaluihin.

Katso kaikki artikkelit