12.06.2020

Kansainvälistä vai kotimaista liiketoimintaa?

Elämme vaikeita aikoja. Koronan sulkemien rajojen vuoksi olemme joutuneet uudelleen arvioimaan, millainen on eri valtioiden vakausaste. Tartuntatilanne pahenee Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa mellakoidaan, ennen niin vakaa Eurooppakin näyttää kärsivän turbulenssista. Kaiken tämän seurauksena ”Suosi suomalaista” toteutuu automaattisesti ja ilman kampanjointia suuremmalla volyymilla kuin kukaan olisi koskaan voinut uneksia. Ajankohtaisin toimiala, jota tämä koskettaa erityisesti, on matkailu. Mutta riittävätkö kotimaisten matkailijoiden eurot alkavana kesänä korvaamaan puuttuvat ulkomaiset eurot, dollarit ja Alipay-suoritukset?

Ja sama kysymys laajemmin: kuinka kansainvälistä kasvua hakeva yritys toimii tässä tilanteessa? Koska totuushan on se, että emme pärjää pienessä maassa vaihtamalla oravannahkoja keskenämme.

Ohjelmistokehitys on lähtökohtaisesti kansainvälisempää kuin mikään muu liiketoiminta. Ohjelmointikielet ovat esperantoa parhaimmillaan - kieltä, jota ymmärretään sujuvasti maapallon joka kolkassa. Ja Suomessa kehitetyt ohjelmistot ovat Nokia myötä levinneet maailmalle miljardien ihmisten päivittäiseen käyttöön. Myös tulevaisuudessa ohjelmistot ovat suomalaisen viennin tuki ja selkäranka, ellemme tietoisesti tuhoa tämän teollisuuden haaran toiminnan edellytyksiä maassamme. Kauas on tultu niistä ajoista, kun Suomi eli metsästä - tervasta, puusta ja sellusta.

Tämä keväänä olemme nähneet, että kotimaisuus tuo turvaa enemmän kuin olimme arvanneetkaan. Missä sijaitsee fyysisesti yrityksen käyttämä pilvipalvelu? Onko serveri kotimaisten tietoturvalakien suojeluksessa, vai leijuuko se jossain Kiinan ja Venäjän välisessä bittiavaruudessa? Entä kuinka varmistetaan tehtaiden toiminta ja varaosien saanti, kun rajat ovat kiinni?

Kansainvälinen kauppa on välttämätön edellytys sille, että Suomi-niminen kansakunta jatkaa olemassaoloaan. Mutta viennin pohjan on oltava kotimaassa - terveissä ja vahvoissa yrityksissä, jotka tukevat toisiaan ja ostavat toisiltaan kotimaisia tuotteita ja palveluita, aina kun sellainen vaihtoehto on olemassa. Näin toimien niillä - meillä - on voimavaroja kehittää omaa toimintaansa jatkuvasti ollaksemme yhä tehokkaampia viennin moottoreita rajojemme ulkopuolella.

Siis: osta kotimaista, myy ulkomaille! Ja tee molempia täysin voimin!

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit