01.09.2016

Rakentajien kilpailu kiristyy – Broker on auttanut menestymään kisassa

Sähköverkkoyhtiö Ravera uutisoi keväällä siirtyneensä käyttämään tarjouslaskennassaan Broker-laskentaohjelmaa. Kehityspäällikkö Jarno Rajamäki kertoi tuolloin, että tarjouspyyntöjen kasvanut määrä pakotti yhtiön ottamaan tehokkaat työkalut käyttöön, jotta kovenevassa kilpailussa pysytään mukana. Nyt, vajaa puoli vuotta myöhemmin, Rajamäki on tyytyväinen mies. ”Broker on osittain jopa ylittänyt sille asetetut odotukset. Paluuta vanhaan ei voi enää edes kuvitella.” Rajamäen mukaan Brokerin avulla on pystytty tuottamaan enemmän ja tasalaatuisempia tarjouksia kuin aiemmin, laskentaresursseja lisäämättä. ”Olemme voittaneet muutamia projekteja, jotka olisivat saattaneet ilman Brokeria jäädä saamatta – vain siksi, että tarjousta ei olisi ehditty tekemään.”

Jarno Rajamäki arvioi, että töitä Suomessa riittää edelleen, ja volyymit ovat jopa kasvussa. ”Tällä hetkellä voi sanoa, että olemme menestyneet kiristyvässä kilpailussa hyvin. Tekemistä on riittänyt, ja myös tulevaisuus näyttää hyvältä.” Seuraavaksi Raveralla on tavoitteena siirtää Broker – ja samalla laskenta – osittain suunnittelijoiden pöydälle. ”Pystymme laskemaan entistä enemmän tarjouksia, ja samalla meillä vapautuu resursseja uusien projektien etsimiseen”, Jarno Rajamäki pohtii. ”Keräämme suunnittelijoiden kanssa myös tietoa siitä, miten hyvin laskenta osui oikeaan. Kun tarjous on voitettu, laskennan tiedot siirretään tietokantaan ja hankintaan. Kun kohde on toteutettu, lasketaan takaperin ja arvioidaan lopputulos. Opimme kaiken aikaa lisää.”

Mercus Softwaren asiakasprojektipäällikkö Simo Grönlund on tyytyväinen Raveralta saatuun palautteeseen. ”Brokerin avulla yritysten laskennan laatutasoa pystytään parantamaan, vaikka laskenta tapahtuu aiempaa tehokkaammin. Kuten Rajamäkikin sanoi, sovelluksemme avulla saavutetaan toimintamalli, jonka tuloksena tuotetaan tasalaatuisen kilpailukykyisiä tarjouksia”, Grönlund sanoo.

Lisätietoja:
Mercus Software Oy, Simo Grönlund, p. 040 519 0265, www.mercus.net
Ravera Oy, Jarno Rajamäki, p. 040 773 5532, www.ravera.fi

Mercus Software Oy kehittää Broker-ohjelmistoja rakennus-, talotekniikka- ja energia-alan kustannuslaskentaan, määrä- ja tarjouslaskentaan ja toiminnan operatiiviseen ohjaukseen. Broker-ohjelmistot ovat käytössä yli 200 yrityksessä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Oy Ravera Ab on vuonna 2006 perustettu sähköverkkojen sekä tuulivoimapuistojen kuituverkkojen rakentamiseen, käyttöön ja kunnossapitoon erikoistunut yritys. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Vaasassa, Kristiinankaupungissa ja Kurikassa.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit