10.06.2021

Kuinka rakennetaan voittajatiimit tulevaisuudessa?

The Wall Street Journal pohti tällä viikolla, millaiseksi työelämä ja -yhteisöt muuttuvat, kun työpaikat jälleen avataan työntekijöille ja etätyöstä tulee vain harvojen etuoikeus – vai tuleeko?

Amerikkalaiset työyhteisöt ja työkulttuuri toimivat toisella tapaa kuin meikäläinen, mutta jotain arviota jenkkiyritysten erilaisista linjauksista voi vetää Suomeenkin. Me tiedämme, että amerikkalaisyrityksissä arvostetaan pitkiä työpäiviä ja lyhyitä lomia, eli suhde työaikaan on hiukan toisenlainen kuin meillä. Ilmeisesti samasta syystä myös työnantajan valvontaoikeus katsoa työntekijän olan takaa, mitä hän tekee, on Yhdysvalloissa arvokkaampi kuin meillä.

Vai mitä pitäisi ajatella siitä, että esimerkiksi teknologiajätti Apple pakottaa työntekijänsä tulemaan toimistolle vähintään kolmena päivänä viikossa? (HS 3.6.2021). Toisaalta Facebook antaa työntekijöilleen jatkaa etätöitä myös pandemian jälkeen, jos he niin haluavat. Samaan aikaan uusia osaajia kiihkeästi etsivät ohjelmistoyritykset arvioivat, että huippukykyjen palkkaaminen on mahdollista vain, jos tarjolla on hybridimalli, toisin sanoen työyhteisö, joka toimii sekä virtuaalisissa että fyysisissä ympäristöissä.

Suurin huoli WSJ:n haastattelemilla amerikkalaisjohtajilla tuntui liittyvän työnohjaukseen ja työntekijöiden tasa-arvoiseen kohteluun. Työntekijöiden edustajat puolestaan pelkäsivät, että etä- ja lähitöitä tekeville on erilaiset etenemis- ja uramahdollisuudet. Suomessa työntekijät eivät välttämättä puhu urakehityksestä yhtä ahkerasti kuin amerikkalaiskollegat, mutta työsuhteen tasa-arvo on varmasti kaikkialla yhtä tärkeää, ja että jokainen tulee kuulluksi työyhteisössään.

Mikä neuvoksi? Olemme opetelleen käyttämään neuvonpitoon ja viestinvaihtoon sopivia etätyökaluja jo vähintään viidentoista vuoden ajan. Mutta miten olemme oppineet hyödyntämään työnohjauksen ja projektinhallinnan välineitä? Samat ohjausmenetelmät ovat yhtä tärkeitä, tehtiinpä työt etänä vai lähikontaktissa, mutta pandemia nosti niiden merkityksen uusiin eksponentteihin. Kun projektinohjaus on kunnossa ja esihenkilöt osaavat käyttää järjestelmiä oikein, on turha vaatia paikkaan sidottua työsuoritetta – silloin kun sille ei oikeasti ole tarvetta. Ainoa asia, jolla on merkitystä, on tuottava ja tehokas työpanos, missä tahansa suoritettuna. Nyt ja tulevaisuudessa.

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit