22.06.2020

Tee stressitesti yrityksesi huoltovarmuudelle. Nyt.

Ennen kevättä 2020 kovin moni suomalainen ei pohtinut sellaista asiaa kuin huoltovarmuus. Kovin moni ei välttämättä edes tiennyt, että meillä toimii laitos nimeltä Huoltovarmuuskeskus, tuttavallisesti HVK. Naapurimaa Ruotsissa sellaista ei enää ole lainkaan, eikä myöskään huoltovarmuusvarastoja. Mutta meidän on turha paukutella henkseleitämme – yhtä lailla housut kintuissa koronakriisi yllätti niin meidät kuin muutkin.

Mutta tästä otetaan opiksi. Nyt kaikki ymmärtävät huoltovarmuuden merkityksen sekä sanana että konkreettisella tasolla. On varauduttava siihen, että jonain päivänä kaikki ei toimikaan niin kuin pitäisi, ja sitä varten kaapissa on oltava tavaraa.

Onneksi yksi on toiminut lähes ongelmitta: internet. Kansainvälinen tietoliikennejärjestelmä servereineen ja tietoliikenneverkkoineen on pitänyt maailman pystyssä. On vaikea, ellei mahdoton kuvitella, miten koronakriisi olisi vaikuttanut jokapäiväiseen elämäämme, jos netti olisi kaatunut. Me pärjäämme ilman lentomatkoja ja laivaliikennettä ainakin jollain tavalla, mutta ilman toimivia verkkoyhteyksiä maailma pysähtyy. Tulee konkreettinen stoppi. Das grosse Kaputt.

Entä mitä tarkoittaa yrityksen huoltovarmuus? Kun tästä eteenpäin yrityksissäkin huoltovarmuuteen kiinnitetään uudenlaista huomiota, on välttämätöntä laskea sen piiriin ehdottomasti ja jopa ensimmäiseksi tietoliikenne, tietojärjestelmät ja ohjelmistot. Ja tämä tarkoittaa huoltovarmuudesta huolehtimista jo siinä vaiheessa, kun järjestelmien käyttöönottoa suunnitellaan. Stressitesti: voidaanko yrityksen koko toiminta siirtää tarpeen tullen verkkoon? Vai pyörittääkö henkilökunta peukaloitaan, kun tieto ei kulje, ja palavereita on hankala järjestää?

Organisaation läpinäkyvyyttä tukevat ratkaisut, jotka toimivat 100% teholla myös poikkeusoloissa, esimerkiksi etätyöhön siirryttäessä, ovat korona-aikaan olleet eräs huoltovarmuuden elementti. Nyt voi sanoa, että yritykset, joilla nämä asiat ovat olleet kunnossa jo ennen kriisiä, selviävät tästä tulos vain vähin naarmuin.

Ketkään muut eivät siirtyneet etätöihin niin hanakasti kuin suomalaiset. Ennustaminen on vaikeaa, etenkin tulevaisuuden ennustaminen, mutta tuskin etätöiden tekeminen jatkossa vähenee. Onko sinun yrityksesi ja käyttämäsi työkalut valmiita tähän?

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit