Kestävän kasvun ohjelmaluonnos tarjoaa investointeja kiinteistöalalle

Suomen hallitus julkaisi vastikään luonnoksen siitä, mihin EU:n elpymismiljardit voitaisiin käyttää, sitten kun ne joskus tänne saadaan. Miljardeille on tietenkin monta ottajaa, ja suunnitelmaa hiotaan vielä. Lopullisen siunauksen rahojen käytölle antaa EU:n neuvosto ensi kesänä.
Tässä vaiheessa luonnos näyttää lupaavalta Suomen rakennetun ympäristön ja erityisesti kiinteistöalan kannalta. EU haluaa nähdä, että rahoitusta käytetään kestävän kasvun edistämiseen ja ilmastonmuutoksen ehkäisyyn, ja niissä tehtävissä kiinteistöala on avainasemassa. Rakennettu ympäristö tuottaa 38 prosenttia Suomen hiilipäästöistä ja sen osuus energiankulutuksesta on 42 prosenttia, joten investoimalla rakennuskannan energiatehokkuuden parantamiseen saadaan suoraan aikaan EU:n tavoitteiden mukaisia tuloksia. Erityisesti on hyvä huomata, että hallituksen suunnitelmassa nostetaan esiin yritysten merkittävä rooli tavoitteiden saavuttamisessa. Yritykset nähdään vetureina, joiden investointeja tukemalla tavoitteet voidaan saavuttaa tehokkaammin kuin pelkkiä veroinstrumentteja tai finanssipolitiikan keinoja käyttämällä.
Eräs yksittäinen kestävän kasvun työkalu ohjelmaluonnoksen mukaan on digitalisaatio ja datan täysipainoinen hyödyntäminen sähköisiä järjestelmiä käyttäen. Rakennusteollisuus RT kommentoikin hallituksen ohjelmaluonnosta tuoreeltaan todeten, että rakennetun ympäristön digitalisaatio näyttäisi lunnoksen mukaan olevan eräs tärkeimmistä elpymisrahojen käyttökohteista. RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell vaatii vielä tiedotteessaan, että ”Ohjelman jatkovalmisteluissa on huolehdittava siitä, että rahoitusta on tarjolla aidosti vaikuttaviin investointeihin, kuten yrityslähtöisten innovaatioiden edistämiseen.”
Myös Mercus Software allekirjoittaa tämän. Tehokkaan projektinohjausjärjestelmän käyttö on koko yrityksen liiketoiminnan kannalta kestävää kehitystä aidoimmillaan. Digitalisaation ja innovaatioiden aika projektinohjauksessa on nyt.
Ajankohtaista

03.04.2023
Kaikki suuri
Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

17.10.2022
Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022
Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

17.08.2022
LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta
Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

06.05.2022
Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.
Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

25.04.2022
Oletko kuullut Brokerista?
Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

07.04.2022
Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!
Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022
Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää
Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022
Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä
Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.