31.08.2021

Business Intelligence. Kaikille.

Työntekijät analysoivat dataa

Konsulttien rakastama termi Business Intelligence (BI) on tullut tutuksi suomalaisyrityksillekin viimeistään 1990-luvulta lähtien. Mitä kaikkea sillä on matkan varrella tarkoitettu?

Eri lähteiden mukaan BI voi sisältää esimerkiksi kilpailija-analyyseja, markkinatutkimusta, teknologiaseurantaa ja erilaisia benchmarking-prosesseja. Toisaalta BI:llä voidaan tarkoittaa yrityksen sisäisen, joko laadullisen tai määrällisen, tiedon keräämistä, analysointia ja jalostusta. Siis kyse on kohtalaisen laajasta aiheesta, ja kerättävää tietoa on paljon.

Entä mihin BI:tä tarvitaan? Strategiseen päätöksentekoon, kuuluu yleinen vastaus. Mutta yrityksissä strategiasta vastaa ylin johto. Tarvitseeko siis kenenkään muun välittää BI:stä yhtään mitään?

Kyllä. Tänä päivänä BI on jotain muuta kuin kolmekymmentä vuotta sitten, ja syyt tähän ovat ilmeiset. Me osaamme nykyään kerätä tietoa ja myös analysoida sitä aivan erilaisin menetelmin kuin viime vuosituhannella. Järjestelmällisesti kerätyn datan rinnalla voidaan hyödyntää lukemattomista eri lähteistä saatavaa open source -dataa, ja tieto voidaan koota selkeään graafiseen muotoon kenen tahansa luettavaksi ja tutkittavaksi.

Lisäksi yrityksen omista prosesseista voidaan tuottaa ja koota tietoa samaan tapaan, ja saada yhdellä silmäyksellä käsitys koko liiketoiminnan ja vaikkapa projektinohjauksen tehosta, suorituskyvystä ja suunnasta.

Tämä kaikki tarkoittaa, että Business Intelligence voi olla ja sen täytyy olla keskeinen osa minkä tahansa yrityksen ydintoimintoja. Ja vielä enemmän: se ei saa olla enää vain ylimmän yritysjohdon strateginen työkalu, vaan se on myös keskijohdon taktinen työkalu – väline jolla liiketoimintaa ohjataan oikeaan suuntaan projektin elinkaaren joka vaiheessa. Siksi Business Intelligence. Nyt.

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit