31.08.2021

Business Intelligence. Kaikille.

Työntekijät analysoivat dataa

Konsulttien rakastama termi Business Intelligence (BI) on tullut tutuksi suomalaisyrityksillekin viimeistään 1990-luvulta lähtien. Mitä kaikkea sillä on matkan varrella tarkoitettu?

Eri lähteiden mukaan BI voi sisältää esimerkiksi kilpailija-analyyseja, markkinatutkimusta, teknologiaseurantaa ja erilaisia benchmarking-prosesseja. Toisaalta BI:llä voidaan tarkoittaa yrityksen sisäisen, joko laadullisen tai määrällisen, tiedon keräämistä, analysointia ja jalostusta. Siis kyse on kohtalaisen laajasta aiheesta, ja kerättävää tietoa on paljon.

Entä mihin BI:tä tarvitaan? Strategiseen päätöksentekoon, kuuluu yleinen vastaus. Mutta yrityksissä strategiasta vastaa ylin johto. Tarvitseeko siis kenenkään muun välittää BI:stä yhtään mitään?

Kyllä. Tänä päivänä BI on jotain muuta kuin kolmekymmentä vuotta sitten, ja syyt tähän ovat ilmeiset. Me osaamme nykyään kerätä tietoa ja myös analysoida sitä aivan erilaisin menetelmin kuin viime vuosituhannella. Järjestelmällisesti kerätyn datan rinnalla voidaan hyödyntää lukemattomista eri lähteistä saatavaa open source -dataa, ja tieto voidaan koota selkeään graafiseen muotoon kenen tahansa luettavaksi ja tutkittavaksi.

Lisäksi yrityksen omista prosesseista voidaan tuottaa ja koota tietoa samaan tapaan, ja saada yhdellä silmäyksellä käsitys koko liiketoiminnan ja vaikkapa projektinohjauksen tehosta, suorituskyvystä ja suunnasta.

Tämä kaikki tarkoittaa, että Business Intelligence voi olla ja sen täytyy olla keskeinen osa minkä tahansa yrityksen ydintoimintoja. Ja vielä enemmän: se ei saa olla enää vain ylimmän yritysjohdon strateginen työkalu, vaan se on myös keskijohdon taktinen työkalu – väline jolla liiketoimintaa ohjataan oikeaan suuntaan projektin elinkaaren joka vaiheessa. Siksi Business Intelligence. Nyt.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit