15.04.2021

Jälleenrakennus on jo alkanut

Vaikka Suomi sinnittelee vielä pandemian kourissa ja rokotteiden sivuvaikutukset herättävät huolta, tunnelin päässä siintää jo valo. Mutta Helsingin Sanomien päätoimittaja nosti viime viikolla esille huolen, kuinka jälleenrakennus hoidetaan, kun olot vihdoin palautuvat normaaleiksi.

Asiaan liittyy kaksi suurta kysymystä: milloin tämä tapahtuu, ja mitä ”normaali” pandemian jälkeen tarkoittaa. Heti ensin voi sanoa, että jälleenrakennus on alkanut. Talotekniikka-alan tuoreesta suhdannekyselystä käy ilmi, että pandemian aikana syntynyttä korjausvelkaa on jo lähdetty purkamaan. Pienin askelin, mutta kuitenkin. Talotekniikka-alalla vallitsee käytännössä täystyöllisyys, ja suurimmat elvyttävät odotukset kohdistuvat korjausrakentamisen kasvuun sekä julkisen uudisrakentamisen hienoiseen kohenemiseen.

Kiinteistöalaa laajempi kysymys on koko yhteiskunnan rakenteiden toimivuus. Helsingin Sanomat listaa ratkaistaviksi huoltosuhteen, julkisen velan ja kilpailukyvyn ongelmat, joita pandemia on entisestään syventänyt. Mikä siis neuvoksi? Palataan edellä esitettyihin kahteen kysymys. Milloin paluu normaaliin tapahtuu? Varmaa vastausta ei voi antaa kukaan, mutta aikataulusta riippumatta korjausliikkeet on käynnistettävä nyt. Osaajien saatavuus on varmistettava, myyntitoimintaa kasvatettava ja työkalujen kunto tarkistettava. Ovatko projektiennusteet ajan tasalla, toimiiko tarjouslaskenta tehokkaasti, onko resurssikartta kunnossa ja pystyykö yrityksen johto tekemään oikeita päätöksiä nopeasti? Jos kaikkiin näihin kysymyksiin löytyy vastaus, on suunta oikea.

Entä mitä uusi normaali tarkoittaa? Parhaassa tapauksessa edessämme on yhteiskunta, jossa asiat ovat paremmin kuin vanhassa. Olemme oppineet pesemään käsiä, pysymään sairaana pois töistä, huolehtimaan kanssaihmisten turvallisuudesta, käyttämään kasvomaskia tarvittaessa – sekä tekemään etätöitä. Nämä kaikki ovat hyviä ja arvokkaita taitoja meille kaikille. Olisimme voineet opetella niitä jo aiemmin, mutta Siperia opettaa, kuten sanotaan. Jälleenrakennus on jo käynnissä – olethan mukana?

Ajankohtaista

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta?

10.11.2023

Luotettavat muistiinpanot suoraan kentältä

Mikä on varmin ja nopein tapa tehdä kentällä muistiinpano havaitusta poikkeamasta tai puutteesta? Entä kuinka voidaan varmistaa, että muistiinpano myös johtaa toimenpiteisiin, eikä unohdu vain paperille? Kuinka sinä teet muistiinpanoja? Miten varmistat etteivät asiat jää tekemättä? Katso oheinen video ja näe kuinka nopeaa on uuden muistiinpanon luominen Brokerissa.

Hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa monella tavalla etenkin rakennusektorilla

13.10.2023

Rakennusala huomio!

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Tilanne on järkyttävä ja maailma sekaisin. Kokosimme oheiselle videolle asiasta muutamia faktoja ja ajatuksia – sekä videon loppuun yhden mahdollisuuden torjuntavoittoon. Älä missaa tätä.

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen

05.04.2023

Kestävää kehitystä EU-osarahoituksella

Mercus Software on toteuttanut vuosien 2022–23 aikana Euroopan unionin osarahoittaman BSM Etälaskenta -nimisen kehityshankkeen, jossa BSM-järjestelmän tarjouslaskennan raskaat laskentaprosessit on siirretty kokonaisuudessaan palvelinympäristöön. Muutos on pienentänyt tuhansien työasemien energiankulutusta, tehostanut etätyön mahdollisuuksia ja sujuvoittanut kollaboraatiota sekä organisaatioiden sisällä että niiden välillä. Kehityshanke on myös mahdollistanut BSM-järjestelmän käyttöönoton kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

Katso kaikki artikkelit