15.04.2021

Jälleenrakennus on jo alkanut

Vaikka Suomi sinnittelee vielä pandemian kourissa ja rokotteiden sivuvaikutukset herättävät huolta, tunnelin päässä siintää jo valo. Mutta Helsingin Sanomien päätoimittaja nosti viime viikolla esille huolen, kuinka jälleenrakennus hoidetaan, kun olot vihdoin palautuvat normaaleiksi.

Asiaan liittyy kaksi suurta kysymystä: milloin tämä tapahtuu, ja mitä ”normaali” pandemian jälkeen tarkoittaa. Heti ensin voi sanoa, että jälleenrakennus on alkanut. Talotekniikka-alan tuoreesta suhdannekyselystä käy ilmi, että pandemian aikana syntynyttä korjausvelkaa on jo lähdetty purkamaan. Pienin askelin, mutta kuitenkin. Talotekniikka-alalla vallitsee käytännössä täystyöllisyys, ja suurimmat elvyttävät odotukset kohdistuvat korjausrakentamisen kasvuun sekä julkisen uudisrakentamisen hienoiseen kohenemiseen.

Kiinteistöalaa laajempi kysymys on koko yhteiskunnan rakenteiden toimivuus. Helsingin Sanomat listaa ratkaistaviksi huoltosuhteen, julkisen velan ja kilpailukyvyn ongelmat, joita pandemia on entisestään syventänyt. Mikä siis neuvoksi? Palataan edellä esitettyihin kahteen kysymys. Milloin paluu normaaliin tapahtuu? Varmaa vastausta ei voi antaa kukaan, mutta aikataulusta riippumatta korjausliikkeet on käynnistettävä nyt. Osaajien saatavuus on varmistettava, myyntitoimintaa kasvatettava ja työkalujen kunto tarkistettava. Ovatko projektiennusteet ajan tasalla, toimiiko tarjouslaskenta tehokkaasti, onko resurssikartta kunnossa ja pystyykö yrityksen johto tekemään oikeita päätöksiä nopeasti? Jos kaikkiin näihin kysymyksiin löytyy vastaus, on suunta oikea.

Entä mitä uusi normaali tarkoittaa? Parhaassa tapauksessa edessämme on yhteiskunta, jossa asiat ovat paremmin kuin vanhassa. Olemme oppineet pesemään käsiä, pysymään sairaana pois töistä, huolehtimaan kanssaihmisten turvallisuudesta, käyttämään kasvomaskia tarvittaessa – sekä tekemään etätöitä. Nämä kaikki ovat hyviä ja arvokkaita taitoja meille kaikille. Olisimme voineet opetella niitä jo aiemmin, mutta Siperia opettaa, kuten sanotaan. Jälleenrakennus on jo käynnissä – olethan mukana?

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit