27.05.2021

Rakennuslupien volyymi ja verkkokauppa nousussa

Tällä viikolla on julkaista kaksi positiivista uutista, jotka eivät suoraan liity toisiinsa, mutta kertovat rakennus- ja urakointialan kehittyvän parempaan suuntaan.

Ensinnäkin Tilastokeskus tiedotti, että myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä on kasvanut vuoden takaisesta. Muutoksen suuruus on 6,3%, eli sinällään jo merkittävä, ja kun asuinrakentamisen kuutioissa kasvu on peräti 24,7%, voidaan nähdä jo selvä muutos trendeissä. Kun kuutiomäärät kasvavat, myös talotekniikan tarve kasvaa, ja se tietää kasvua koko alalle.

Toinen positiivinen tieto oli Onnisen LVIS-asiakkaiden rajusti kasvanut into siirtyä käyttämään Onnisen verkkokauppaa ja erityisesti Onnisen kehittämää mobiilisovellusta ostosten tekoon. Asiointi verkkokaupassa on kasvanut vuodessa 50% ja mobiilisovelluksen käyttö peräti 90%, eli se on lähes tuplaantunut. Käytännössä verkkokaupan paras hyöty saadaan siitä, että urakoitsija voi hankkia ostoksensa illalla tai viikonloppuna, ja tarvikkeet toimitetaan suoraan työmaalle tai noutopisteeseen. Mobiilisovelluksella puolestaan voi nopeuttaa keräilyä myymälässä – asiakas skannaa tuotteet kännykällään ja kuittaa ostoksensa kassalla.

Samoja Onnisen tuote- ja hintatietoja hyödyntää myös Broker Estimate -laskentaohjelma. Ja Broker Site Managerin käytössä näkyy mobiilisovellusten kasvava trendi. BSM Mobiilia käyttävät yhtä lailla projektipäälliköt kuin kenttähenkilötkin. Sen kautta voidaan ohjata projektin resursseja, avata uusia aliprojekteja, hoitaa tuntikirjauksia, seurata työsuoritteiden toteutumia ja muodostaa laskutustietoja. Eikä tässä vielä kaikki.

Tänä päivän saumaton mobiilisovellusten käyttö projektin kaikissa työvaiheissa alkaa olla itsestäänselvyys ja paras tapa toimia. Kun aikaa ei mene turhaan työaseman ääressä naputteluun, tekeminen tehostuu ja ammattilaisen työaika säästyy omaan tekemiseen. Näin voidaan varmistaa toimialan kasvun edellytykset myös tulevaisuudessa.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit