01.03.2016

Vastakkainasettelun aika on ohi – kilpailukyvyn parantaminen vaatii uudenlaista työnteon kulttuuria

Suomi elää vaarallisia aikoja. Globaali kehitys on johtamassa kansainvälisen kilpailukykymme rapautumiseen, ellemme nopeasti kehitä täysin uusia tapoja yritysten toimintaan. Vastakkainasettelu työntekijän ja yrittäjän/työnantajan välillä on saatava purettua ja yrityksiin täytyy puhaltaa yhdessä tekemisen henki – on yhteinen etu, että yritys menestyy.

Työnantaja – yrittäjä – on henkilö joka uskaltaa ottaa riskejä. Hän laittaa itsensä likoon, ja työntekijöiden on nähtävä tämä. Työntekijän ei tarvitse ottaa riskejä, mutta hänen on luotettava työnantajaansa. Hänen on nähtävä, että tämän työnantajan kanssa kannattaa hypätä samaan veneeseen, ja soutaa samaan suuntaan.

Työehtosopimusten jäykät ehdot eivät enää palvele tämän päivän yritysten tarpeita – eivätkä ne edistä työntekijänkään asiaa. Mikään ulkopuolinen taho ei voi määritellä, kuinka paljon työntekijälle kannattaa yrityksessä maksaa – koska tulos tehdään yrityksen sisällä. Työntekijän ammattitaito ja innovaatiokyky ovat ratkaisevassa asemassa. Työntekijän tuottavuus ratkaisee maksettavan palkan suuruuden – ei tes tai ves.

Yrityksen kilpailukyvyn kehittäminen lähtee yrityksen sisältä. On osattava kehittää parempia menetelmiä ja toimintatapoja, jotka tuottavat aitoa kilpailuetua suhteessa muihin toimijoihin. Ja menetelmiä on kehitettävä jatkuvasti – sekä mikä riittää kilpailussa tänään, ei riitä enää huomenna. Meidän on pystyttävä kehittymään jatkuvasti ja joka päivä. Muuten meille käy huonosti.

Ajankohtaista

Kaikki suuri, alkaa pienestä. Miten sinä suoritat laskentaa?

03.04.2023

Kaikki suuri

Saako urakan se, joka laskee hinnan pahimmin metsään?

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkömessut jyväskylässä 2022

17.10.2022

Kuinka projektiohjauskelvottomasta laskelmasta muodostetaan projektirakenne? Sähkö, Valo, Tele, Av -messut jyväskylässä 2022

Jyväskylän sähkömessut kokosi taas jälleen kerran Suomen kovimmat sähköalan ammattilaiset näkemään, kokemaan ja kuuntelemaan, missä toimialamme tällä hetkellä menee.

LVI Määrälaskenta ja tarjouslaskenta

17.08.2022

LVI Massoittelu ja tarjouslaskenta

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

Kolme yleisintä tapaa tehdä tarjouslaskentaa hyödyntäen broker site managerin tehokkuutta

06.05.2022

Kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti.

Näinä hektisinä aikoina kukaan ei halua käyttää turhaa aikaa tehottomaan tai turhaan tarjouslaskentaan. Siksi kokosimme tälle videolle muutaman minuutin napakaksi paketiksi kolme yleistä tapaa tehdä Brokerin avulla laskentaa äärimmäisen nopeasti. Nämä kaikki hyödyntävät maksimaalisella teholla sekä järjestelmän kyvykkyyttä että laskijan rautaista ammattitaitoa.

Broker Estimate Euroopan tehokkain tarjouslaskentasovellus.

25.04.2022

Oletko kuullut Brokerista?

Broker - Euroopan kovin tarjouslaskentaohjelma.

tehtävän luominen kentällä mobiilisti käyttäen broker site manager mobiilisovellusta.

07.04.2022

Tehtävän perustaminen kentällä mobiilisti - ilman rikesakkoa!

Yksi parhaista työnohjausjärjestelmän toimivuuden mittareista on nopeus, jolla uusi työsuorite kirjataan järjestelmään ja asetetaan samalla työjonoon. BSM Mobilen avulla tämä on mahdollista jopa auton ratissa - toki liikennesääntöjä noudattaen.

04.04.2022

Massoittelu ja tarjouslaskenta – kuin polkupyörän kaksi pyörää

Urakkalaskentaan kuuluvat erottamattomasti massojen keräily ja tietenkin itse laskenta. Kumpaankaan ei kannata tuhlata turhia työvaiheita, mutta missään nimessä kummankaan kanssa ei saa hutiloida.

23.02.2022

Ihmiskunnan pelastusrenkaassa tehtiin mittavia laskuvirheitä

Jos tarjolla olisi loputtomasti päästövapaata energiaa, suurin osa ihmiskunnan ongelmista katoaisi.

Katso kaikki artikkelit